Kørsel til og fra skole for folkeskoleelever

Folkeskoleelever kan blive bevilget kørsel til og fra skole efter bestemte regler.

Fælles er det dog, at det altid handler om afstanden mellem barnets distriktsskole og barnets folkeregisteradresse.

Afstand fra hjemmet til distriktsskolen

Du kan få dit barn kørt i skolen med enten taxi eller bus, hvis afstanden er længere end:

• 2,5 km fra børnehaveklasse til 3. klasse
  • 6 km fra 4. klasse-6. klasse
  • 7 km fra 7. klasse-9. klasse
  • 9 km for 10. klasse

Trafikfarlig vej

Nogle veje i Helsingør Kommune er vurderet som trafikfarlige. Vurderingen af vejene er foretaget af Politiet, og vurderingen er foretaget i forhold til de forskellige klassetrin. Det vil sige, at en vej kan være trafikfarlig for en elev i 2. klasse, men ikke for en elev i 6. klasse.
Skal en elev færdes på en trafikfarlig vej for at komme i skole, så er eleven berettiget til at få kørsel til skole, også selv om afstandskriteriet ikke er opfyldt.

Hvordan søger du kørsel til dit barn?

Dit barns distriktsskole har ansøgningsskemaet. Når du henvender dig til distriktsskolen, vil skolen oplyse om det ud fra dit barns folkeregisteradresse er muligt at modtage kørsel til skole fra Helsingør Kommune.

Hvilke muligheder er der?

Dit barn vil enten få et skolekort eller taxikørsel.
Er dit barn berettiget til skolekort, dækker skolekortet de zoner, som barnet skal bruge for at komme til distriktsskolen med kollektiv trafik. Skolekortet bliver udleveret af skolens kontor. Skal barnet have taxikørsel får familien en kørselsrekvisition fra Center for Dagtilbud og Skoler.
Helsingør Kommune har kun pligt til at bevilge kørsel af dit barn mellem skolefritidsordning og jeres hjem, hvis det kan ske uden etablering af særskilt kørsel og dermed uden merudgift for Helsingør Kommune.

Bliver skolekortet væk

Hvis skolekortet mistes eller ødelægges, koster det 100 kr. at få et erstatningskort. Beløbet dækker ekstraudgiften til Movia.

Syge- og handicapkørsel

Hvis en elev er kommet til skade og ikke er i stand til møde til undervisning, er det muligt at søge om kørsel via Center for Dagtilbud og Skoler. Tilbuddet om kørsel kan blive enten via offentligt transport eller taxikørsel. Behovet for kørsel skal dokumenteres af den behandlende læge.
Er dit barn handicappet og har brug for kørsel, så kontakt distriktsskolens kontor for at få et ansøgningsskema.

Kørselsgodtgørelse

Er eleven berettiget til elevkørsel kan man veksle dette til en kontant godtgørelse. Godtgørelsen gives efter hvilken type kørsel, eleven er berettiget til – det vil sige til enten skolekort eller taxibefordring. Godtgørelsen søges via distriktsskolens kontor.

Hvornår stopper bevillingen om kørsel?

• Både skolekort og taxikørsel udløber ved skoleårets afslutning.
  • Stopper dit barn på skolen før skoleårets udgang, skal skolekortet afleveres på skolens kontor. Har dit barn taxiordning, skal du altid huske at fortælle Center for Dagtilbud og Skoler, at dit barn ikke længere går på skolen.
  • Hvis dit barn flytter.

Særligt for forældre med fælles forældremyndighed

Forældre med fælles forældremyndighed og hver sin bopæl kan i de tilfælde, hvor eleven opholder sig lige meget hos begge forældre, og begge forældre bor i skoledistriktet, vælge, til hvilket af de to hjem kørslen skal ske.

Hvis kun den ene af forældrene bor i skoledistriktet, kan kørslen kun gives til denne bopæl.