Tandregulering for Fredensborg og Helsingør Kommune

Her kan du læse om tandregulering for børn og unge i Fredensborg og Helsingør kommune.

Specialtandlægen kommer 2-3 gange årligt på alle skoletandklinikker både i Helsingør og Fredensborg.

Her undersøger specialtandlægen, om de børn der har væsentlige afvigelser i tandstillingen, har behov for tandregulering.

Resultatet af undersøgelsen meddeles hjemmet.

Hvis det skønnes, at der er behov for tandregulering, indkaldes barnet med forældre på Tandreguleringsklinikken til en samtale og nærmere undersøgelse, før det endeligt afgøres, om behandling kan tilbydes.

De børn, der vurderes at have behov for tandregulering, vil blive indkaldt på Tandreguleringsklinikken til en samtale og evt. behandling.

Indkaldelsen vil ske på det rette tidspunkt i forhold til kæbernes og tandsystemets modenhed. Tandreguleringen varetages af specialtandlæger i ortodonti og foregår på kommunens Centralklinik for Tandregulering, Borupgårdskolen, Smakkevej 2, 3070 Snekkersten.

Enkelte simple, som regel tidlige behandlinger bliver udført på lokalklinikken af barnets sædvanlige tandlæge efter specialtandlægens anvisning.

Målet med tandregulering er at forebygge og behandle de tandstillingsfejl, der kan risikere at give barnet problemer på kortere eller længere sigt. Sundhedsstyrelsen har fastsat kriterier for, hvilke tandstillingsfejl den kommunale tandpleje skal tilbyde at behandle. Dvs. der kan forekomme tandstillingsfejl, oftest af kosmetisk art, som kommunen ikke kan tilbyde at behandle.

Tandregulering Snekkersten Skole

Afd. Snekkersten