Kurset LÆR AT TACKLE job og sygdom

Lær at tackle job og sygdom er et frivilligt kursustilbud specielt udviklet til dig, der modtager sygedagpenge. Kurset er gratis.

Hvad indeholder forløbet?

Lær at tackle job og sygdom er et frivilligt kursustilbud til dig, der har en langvarig sygdom, og som har behov for redskaber til at tackle job og sygdom.

Kurset er både for dig, der er sygemeldt fra dit job, og for dig, der går på arbejde, men som har brug for hjælp til at håndtere din sygdom, så du kan fortsætte i dit job.

For mange med langvarig sygdom er det en stor udfordring at kunne bevare sit job eller vende tilbage, hvis de har været sygemeldt i længere tid. Du vil på kurset få inspiration til, hvordan du kan finde løsninger, der betyder, at du kan gå på arbejde, selvom du har en langvarig sygdom.

Målet er, at du får en bedre hverdag med en højere livskvalitet og større jobtilfredshed.

Instruktørerne ved "hvor skoen trykker"

Det er et afgørende princip, at alle på kurset kender til det, når langvarig sygdom begrænser ens muligheder for at arbejde. Det indebærer, at de frivillige undervisere også har en langvarig sygdom, som har haft betydning for deres jobsituation. Ud over at kende problemerne indefra har instruktørerne gennemført en systematisk LÆR AT TACKLE uddannelse.

Sådan foregår kurset

Arbejdsformen på kurset veksler mellem foredrag fra instruktørerne, gruppediskussion, øvelser og individuelt arbejde. Det handler ikke om at præstere noget bestemt, og der er ikke prøver eller eksamen af nogen art.

På kurset arbejdes med følgende emner:

• Håndtering af symptomer som smerte, træthed og nedtrykthed
  • En aktiv indsats og dialog med arbejdsgiver, jobcenter og kolleger
  • Håndtering af stress
  • Kommunikation med familie og venner
  • At bruge sit netværk
  • At sætte mål – og nå dem
  • Problemløsning
  • Pacing – balance mellem aktivitet og hvile
  • Fysisk aktivitet og sund kost

Hvem kan deltage?

Kurset henvender sig til voksne, som

• har en langvarig sygdom
  • er sygemeldt eller i risiko for at blive det, kontanthjælpsmodtagere jobafklaringsforløb eller lignende
  • mangler redskaber til at få mere styring over sygdom og jobsituation
  • lever med frustrationer og bekymringer over din job- og sygdomssituation

Hvor og hvornår?

Nye kursusdatoer offentliggøres primo 2017.

Tilmelding og kontakt

Kurset er gratis.

Du kan tilmelde dig hos:

Sundhedskonsulent Anette Søbye Philipsen
E-mail: patientuddannelse@helsingor.dk

Læs mere om kurset på patientuddannelse.info

Center for Sundhed og Omsorg

Stengade 59