Ambassadører skal sælge Helsingør

Et netværk af erhvervsfolk skal fremover promovere Helsingør Kommune som et attraktivt sted at starte og drive virksomhed.

Et nyt ambassadørkorps er blevet skabt. Fremover vil revisor Peter Kallermann og ni andre lokale erhvervsfolk sørge for at lægge et godt ord ind for det lokale erhvervsliv og mulighederne for at etablere virksomhed i Helsingør Kommune, når de får mulighed for det ved konferencer, til netværksmøder, på salgsture med mere i ind- og udland.
Initiativet til det nye korps, der frivilligt vil promovere den gode erhvervssag, blev taget af Peter Kallermann i foråret 2014. Han syntes, han savnede de lidt konkret opbakning til de gode salgsargumenter, når han skulle sælge hjemstavnen overfor omverdenen.

Som reaktion på Peter Kallermanns efterspørgsel har Helsingør Kommune i løbet af efteråret inviteret en række lokale erhvervsfolk med ind i et ambassadørnetværk. Og så er der blevet produceret en video og en brochure, som på dansk og engelsk præsenterer Helsingør Kommune og alle de gode grunde, der måtte være for at etablere en virksomhed heroppe. Det materiale kan ambassadørerne fremover tage med sig ud i verden, så det kan være med til at sætte en tydeligere nål i Helsingør Kommune på det store erhvervskort.

God reklame for hjemstavnen

- Det er godt, at vi nu har fået noget materiale, som viser Helsingør Kommune frem på en god måde. Det kan jeg tage med mig, når jeg er ude og gerne vil gøre lidt reklame for hjemstavnen. Det er også en god måde at spice et indlæg op eller runde et indlæg af, som måske har været lidt kedeligt, siger Peter Kallermann, som faktisk allerede har vist en betaversion af den nye film frem.


Det skete da han for nylig var på besøg hos en flok tyske revisorkollegaer i Freiburg. De kunne lide, hvad de så:

- De var ret begejstrede. De fortalte mig, at de satte pris på, at filmen er ret faktuel. Og så var den med til at åbne deres øjne for, at man ikke kun skal fokusere på Storkøbenhavn, hvis man vil etablere sig i Danmark. Det kan være værd at kigge lidt længere opad også.