Byggesager: kun to procent får afslag

Ud af godt 1000 henvendelser om byggesager i 2014 er Helsingør Kommune endt med at give afslag i blot 20. Samtidig viser tallene at et nej i første omgang

Man kan roligt sige, at Helsingør Kommunes Center for By, Land og Vand har ja-hatten på. 98 procent af de byggesager, der lander på sagsbehandlernes bord, ender nemlig med et "ja". Det viser en opgørelse over de over 1000 sager, som Center for By, Land og Vand har behandlet i 2014.

- Tallene viser, at vi næsten altid er imødekommende over for de henvendelser, vi får, fra virksomheder og privatpersoner. Og faktisk viser det sig tit, at det afslag vi giver i første omgang, bliver lavet om til en tilladelse i sidste ende, fordi ansøgeren har revideret sit projekt, forklarer Søren Aarup, der er områdeleder for Byggeri i Center for By, Land og Vand.

Seks ugers behandlingstid

I 2014 har Helsingør Kommune også haft fokus på at bringe behandlingstiden på byggesager ned for. I øjeblikket går der i gennemsnit seks uger, fra en virksomhed eller borger har sendt de nødvendige oplysninger ind, til der bliver givet en tilladelse.

Læs med om byggetilladelser og behandlingstider

Center for By, Land og Vand

Prøvestensvej 52
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: blv@helsingor.dk