Nu bliver det lettere at søge om tilladelse til bygge- og miljøprojekter

Ny lov betyder, at virksomheder og borgere skal ansøge direkte på nettet om tilladelse til byggeprojekter. Byg og Miljø hedder den nye digitale løsning, s

Folketinget har besluttet, at alle ansøgninger på byggeområdet pr. 1. december skal ske via en digital selvbetjeningsløsning. Derfor har Helsingør Kommune sammen med alle landets øvrige kommuner lanceret den nye fælles digitale løsning, Byg og Miljø.

Løsningen betyder, at man nu hurtigt, enkelt og effektivt kan søge om tilladelse til bygge- og miljøprojekter direkte på nettet. Byg og Miljø giver blandt andet borgere og virksomheder et bedre overblik over den dokumentation, de skal udfylde og en løbende status på deres ansøgning, samt hvilke oplysninger, man mangler at udfylde.

Den digitale løsning er tilpasset den enkelte

Byg og Miljø tilpasser sig automatisk den type projekt, borgeren eller virksomheden søger om tilladelse til. Som bruger logger man på med NemID. Herefeter får man en digital projektmappe, så man hele tiden kan holde øje med, hvor langt kommunen er i behandlingen af sagen.

Samtidig dækker Byg og Miljø også hele bygningsreglementet, og både borgere og virksomheder vil derfor være dækket ind i forhold til de mange slags ansøgninger. Byg og Miljø indeholder også et avanceret kort, som trækker på fællesoffentlige data, der ofte er meget nyttige at kende, før man beslutter sig for at ansøge om tilladelse til et bygge- eller miljøprojekt.

Bedre redskaber til miljøprojekter

Byg og Miljø giver også mulighed for at ansøge om forskellige tilladelser til miljøprojekter. Det drejser sig blandt andet om etablering af jordvarmeanlæg samt anmeldelse af olietanke og affald. Hvor en miljøansøgning tidligere kunne være en forholdsvis omfattende proces, bliver det med Byg og Miljø også mere simpelt.

Hjælp til selvhjælp

Torsdag den 22. januar fra kl. 10 – 17 står bygge- og miljøsagsbehandlere klar til at hjælpe og vejlede dig personligt med at få din ansøgning indsendt via det digitale ansøgningssystem på Center for By, Land og Vand, Prøvestensvej 52, 3000 Helsingør. Du er også velkommen til at kontakte os på tlf. 49 28 28 28 eller komme i vores åbningstid, hvor vi vil hjælpe dig igennem ansøgningsforløbet. Du kan også booke en sagsbehandler, som kan komme ud til din virksomhed og hjælpe dig på stedet.

Bliv guidet igennem Byg og Miljø

Bestil NemId