Nyt samarbejde mellem skole og erhvervsliv

Under titlen ”Den entreprenante skole” søger Helsingør Skole samarbejder med det lokale erhvervsliv.

Igennem halvandet år har en styregruppe bestående af lokale erhvervsfolk været tilknyttet projektet "Den entreprenante skole" på Helsingør Skole. Projektet går kort sagt ud på, at udsætte eleverne for autentiske situationer fra erhvervslivet og massere dem ind i undervisningen.

Projektet giver elverne en enestående mulighed for at forholde sig innovativt og kreativt til rigtige problemstillinger, men der er også gevinster at hente for det lokale erhvervsliv. Det mener Tino Jønsson, der sidder med i styregruppen bag projektet og som er initiativtager til netværksgruppen "Vi samler Helsingør". I et blogindlæg på Helsingør Skoles intranet skriver han blandt andet:

- Gode relationer mellem erhvervslivet og skolerne kan ikke begynde for tidligt. Erhvervslivet har brug for, at nutidens elever kommer ud på arbejdsmarkedet med ærlige ideer til, hvad der skal til for, at vi kan udvikle vores forretninger. Den kompetence kan vi fremme ved at indgå i et projekt som "Den entreprenante skole".

Projekt præsenteret på Marienlyst

Først resultat af projektet blev præsenteret på Hotel Marienlyst den 26. november. Her gav fem skoleklasser deres bud på, hvordan Helsingør Kommune fremover skal tiltrække flere børnefamilier og mere erhvervsliv.

Læs "Jeg gad godt, Dronningen boede på Kronborg"