Ret nem kontakt med kommunen

Virksomheden Retnemt.dk har i flere omgange haft Helsingør Kommune med på sidelinjen på vejen mod vækst.

Senest førte et møde med One Stop til rekrutteringshjælp og en fast leveringsaftale til kommunen.

Der er stille og roligt i produktionslokalerne denne fredag eftermiddag, da Helsingør Kommunes udsendte besøger Retnemt.dk i industrikvarteret i Helsingør. Dagens sidste måltidskasser er pakket og sendt af sted, bordene er rene og ryddelige og direktør Klaus Toft Nørgaard kan for en sjælden gangs skyld tage sig et pust.

Det er gået stærkt de sidste ni år. Siden Retnemt.dk begyndte at pakke de første måltidskasser har virksomheden vækstet godt, og i dag sørger de 25 ansatte for at Retnemt.dk hver uge kan levere cirka 13.000 kuverter med fødevarer, der ret nemt kan blive til færdige måltider rundt omkring i landet.

Møde med One Stop førte til fast aftale

På vejen fra to til 25 ansatte har Retnemt.dk i flere omgange været i kontakt med Væksthus Hovedstaden og Helsingør Kommune for at holde fast i den gode udvikling. Senest havde Klaus Toft Nørgaard et møde med kommunens One Stop-enhed.

- Det var et meget konstruktivt møde, hvor vi snakkede om de forskellige måder, kommunen kunne hjælpe os på. For eksempel blev jeg guidet videre til en konsulent i Jobcenteret, som hjalp mig med at få et overblik over de forskellige støtteordninger i forhold til en rekrutteringsopgave, fortæller Klaus Toft Nørgaard. Han afslører også, at One Stop mødet også var starten på den proces, der netop er blevet afsluttet med, at Helsingør Kommunes ansatte nu har mulighed for at købe måltidskasser til en særlig pris.

Fra praktikant til produktionsleder

Mødet med One Stop var ikke første kontakt med Helsingør Kommune. Retnemt.dk er løbende i kontakt med Helsingør Kommunes jobcenter. Et fire ugers praktikforløb er nemlig en rigtig god måde for en potentiel kommende medarbejder og en virksomhed at se hinanden an på, fortæller Klaus Toft Nørgaard.

Han understreger i øvrigt, at praktikanterne ikke bare er en kærkommen mulighed for gratis arbejdskraft, hvilket et kig på listen over fastansatte i Retnemt.dk hurtigt beviser. Rigtig mange er nemlig blevet fastansat efter praktik- og løntilskudsperioder. Blandt andet virksomhedens produktionsleder. Han startede ved med at pakke måltidskasser i en fire ugers ulønnet praktikperiode og er altså sidenhen rykket godt og grundigt ind i varmen.

- Det er altid en chance at tage praktikanter ind på denne måde, men vi har mange flere gode eksempler end dårlige. Måske fordi vi altid vurderer, om vi tror, vedkommende vil passe ind, før vi siger ja tak. Men når vi først giver folk en chance, så har de til gengæld også muligheden for at gå hele vejen.

Stadig plads til nye folk

Klaus Toft Nørgaard satser på stadig at være på udkig efter nye medarbejdere med hjælp fra Helsingør Kommunes Jobcenter. I hvert fald så længe, der er plads til nye folk. Og det er der blandt andet blevet for nylig på grund af joborationsordningen. Den betyder nemlig, at Retnemt.dk har fået en fast vikar ud på fuld tid som erstatning for en række medarbejdere, som er gået i gang med kursusforløb.

- Vi oplever stadig en fornuftig vækst, og det giver os stadig mulighed for hele tiden at tage nye ind på den ene eller den anden måde. Her er kommunen helt sikkert en rigtig god samarbejdspartner, der hjælper os med at finde frem til de bedste ordninger og muligheder.