Nye regler vil hjælpe restauranterne

Fra den 1. juli kan restauranter, kantiner mv. bestille en vejledning i, hvordan fødevarereglerne skal forstås.

”Mange virksomheder er i tvivl om, hvordan de skal tolke reglerne. Derfor er det en rigtig god mulighed for at få dem uddybet”, siger Tine Skriver, der er fødevarechef i HORESTA.

I praksis vil man kunne rekvirere vejledningen ved brug af en bestillingsblanket på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Få forhåndsgodkendt dit byggeri

Man kan fremover også få det blå stempel fra fødevaremyndighederne, inden man bygger en ny restaurant eller bygger om i den gamle.

”Mange restauranter er kommet i klemme, fordi de ikke på forhånd har kunnet få denne godkendelse. Vi har set helt groteske eksempler, hvor en ombygget restaurant har fået underkendt for eksempel placeringen af en håndvask, og derfor har været nødt til at lukke helt eller delvist ned i nogle dage for at flytte den. Nu kan man få sådan et projekt godkendt, inden man går i gang. Det er et stort skridt i den rigtige retning”, siger Tine Skriver.

HORESTA kommer senere med en mere udførlig gennemgang af, hvordan kan bestiller en vejledning og søger om forhåndsgodkendelse.