4.b fra Mørdrupskole planter frugtlund i Espergærde bypark

Tirsdag den 20. oktober kl. 10 plantede 4.b fra Mørdrupskole en lille frugtlund. Det bliver første skridt på vejen til en fornyelse af Espergærde Bypark.

De seks til ti frugttræer som bliver plantet i morgen er første spadestik til en gradvis omdannelse af Espergærde Bypark, hvor borgerne kommer til at spille en aktiv del.

Den lille frugtlund er blevet til i samarbejde med Agenda 21, som har doneret træerne, og Helsingør Kommune der har gjort arealet klar til træerne. Mørdrupskolen vil fremover følge frugtlunden, og tanken er, at kommende årgange kan pleje og passe lunden.

- 4.b har glædet sig til at være med til at plante den lille frugtlund. Vi har valgt en fjerde klasse, så de kan følge ”deres” træers vækst igennem deres skoleforløb, passe og pleje træerne og så måske om bare et par år høste lækre æbler og blommer. Det giver eleverne ejerskab, at de har været med til at plante træerne. Vi kan bruge den lille frugtlund i undervisningsforløb i blandt andet natur og teknologi, hvor teorien bliver gjort virkelig i form af træerne og det praktisk arbejde ved at passe og pleje dem, siger Mikael Andersen, der er pædagogisk afdelingsleder på Mørdrupskole.

-Det passede godt ind i den helhelsplan, der er forEspergærde Bypark. Som kommune er vi rigtig glade for, at byens aktører understøtter udviklingen for området. Vi er positivt overraskede over, allerede på nuværende tidspunkt at blive kontaktet af lokale borgere, der gerne vil bidrage til projektet, fortæller projektleder Sara Mørch McKinley fra Helsingør Kommune.