En lille smule betyder en hel del

Fire ud af ti bilister tænker ikke over, at de kører for stærkt. Derfor vil Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd sætte plakater op langs vejene, så bilisterne husker at tjekke deres speedometer.

For høj fart er hvert år skyld i mange trafikulykker med tilskadekomne eller dræbte. Derfor sætter Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd sammen med Rådet for Sikker Trafik igen fokus på emnet, så vejene kan blive mere sikre.

Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd vil have flere til at overholde fartgrænserne. Langs vejene bliver der i oktober sat skilte op med teksten ”Sænk farten en lille smule”.  Ved vejene omkring skolerne bliver der sat skilte op med de plakater som SFO´erne fra Smakken, Hornbæk og Tibberup malede i forbindelse med sidste års fartkampagne.

- Det handler om at få flere sikkert hjem hver dag til deres familie. For høj fart er et problem på vejene. Hvis vi alle sænker farten bare en lille smule, så kan det samlet set gøre en stor forskel. Derfor er vi med i kampagnen, siger Johannes Hecht- Nielsen, der er  formand for Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd.

Sænk farten en lille smule
Når børn cykler til og fra skole eller fritidsaktiviteter, er det ofte en utryg oplevelse for børnene, da mange bilister kører for stærkt. Selv en lille hastighedsnedsættelse kan have stor betydning, så man kan nå at bremse, hvis der kommer en cyklist, fodgænger eller bilist ud fra en sidevej.

- Selv om vi kan se, at flere og flere sænker farten, så er for høj fart stadig et alvorligt problem på vejene, og derfor opfordrer vi endnu flere bilister til at sænke farten. For høj fart er både skyld i at ulykker sker og at de bliver så alvorlige, siger Gitte Bagger, der er trafiksikkerhedsmedarbejder i Helsingør Kommune.

Det kan du selv gøre
Når du kører i trafikken eller er passager i en bil, så kan du selv gøre en forskel, så vejene bliver mere sikre for os alle.

  • Overhold hastighedsgrænsen
  • Sænk farten, når det regner, er tåget eller du har svært ved at overskue vejen
  • Vis hensyn til andre trafikanter – sænk farten når der er cyklister og fodgængere
  • Bland dig, hvis du er passager i en bil, der kører for stærkt.

Hvornår stopper du?
Ved 80 km/t på en tør vej, er standselængden cirka 50 meter. Hvis man kører 90 km/t, så bliver standselængden 60 meter. De ekstra ti meter kan være afgørende for, hvor alvorlig ulykken bliver, eller om man helt undgår at ende i en ulykke.

Om kampagnen:
Der er for høj fart involveret i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. Derfor vil kampagnen ”Sænk farten – en lille smule betyder en hel del” minde bilisterne om, at hvis de letter foden lidt fra speederen, så kan det betyde færre alvorlige ulykker.

Se mere på:
www.sikkertrafik.dk   
www.sikkertrafik.dk/faktaomfart