Er det noget for mig at være leder?

11 ledertalenter fra Helsingør Kommune tog i denne uge hul på processen med at afklare, om ledelse virkelig er noget for dem.

Er det noget for mig at være leder?

Det spørgsmål skal 11 potentielle kommende ledere fra Helsingør Kommune gerne få svar på igennem et afklaringsforløb, som tirsdag den 1. september begyndte på Hotel Marienlyst.

De 11 medarbejdere er udvalgt til kommunens forløb 'Fra medarbejder til leder', som skal afklare, om de har lysten og evnerne til at gennemføre en lederuddannelse.

- Det handler om, at I skal have noget på hjerte. Men I skal også have vilje, mod, ressourcer og handlekraft til at føre det ud i livet, sagde kommunaldirektør Stine Johansen, da hun bød de 11 ledertalenter velkommen på forløbet.

Fra alle dele af kommunen

Medarbejderne kommer fra alle dele af kommunen: Fra hjemmeplejen og en skole til SPUC og administrationen. De har ønsket at afklare, om de vil begynde på en lederuddannelse hos ucc. Her har de mulighed for at tage to moduler af diplomlederuddannelsen.

Afklaringen sker gennem tre kursusdage og to individuelle coachingsessions.

- Det er vigtigt at gøre sig klart på forhånd, om man vil det her. Det skal være et bevidst valg at blive leder, og man skal vide, at det tager tid at lære ledelse. Man skal bringe sin personlighed i spil, og det kræver et robust menneske. Man skal leve med, at folk taler om én, og de vil være uenige i nogle af ens beslutninger, sagde Stine Johansen i sin meget personlige tale til ledertalenterne.

Elsker at være leder

Her kom hun ind på en del af hagerne ved at være leder, men også på hvorfor hun elsker at være leder.

- Det handler om at udstikke en retning og skabe engagement og forståelse for, hvorfor vi gør, som vi gør. Jeg finder den største glæde ved at skabe noget sammen med andre, og det er en vigtig motivation at få medarbejderne til at shine. Man må meget gerne blive motiveret af at få andre til at skabe successer, sagde hun og lagde ikke skjul på, at hun har høje ambitioner for Helsingør Kommune:

- Vi har de sejeste ledere i Helsingør Kommune, og vi skal blive ved med at udvikle nye.

Afklaringsforløbet køres af det eksterne konsulentfirma, Summit Consulting, og konsulent Karina Bergmann har ansvaret.

På billedet: De 11 ledertalenter sammen med kommunaldirektør Stine Johansen. På første række fra venstre er det: Christina Daugaard Harlyk, hjemmevejleder, SPUC, Jeanette Blicher, digitaliseringskonsulent i BID, Thomas Ebdrup Beck, byggesagsbehandler i TMK, Tina Pedersen, socialrågiver i Familierådgivningen, Tanja Jørgensen, socialrådgiver, Rusmiddelcentret. På anden række fra venstre: Katrine Rosholt Bremholm, chefkonsulent i SO, Ronald Jamborg Hansen, erhvervskonsulent, Rasmus Børner, projektleder i ØE, Lone Rosqvist Henriksen, pædagog, Kronborghus, Annemette Guttormsen, lærer på skolerne i Snekkersten, Eva Lynge Christiansen, gruppekoordinator, hjemmeplejen i Snekkersten.