Helsingør Kommune gør klar til at huse flygtninge

Værftshallerne kan på få timer stå klar med mad, drikke, soveposer og meget mere, hvis flygtninge vælger en rute nord for København.

Flygtninge fik torsdag morgen frit lejde til at rejse videre i Danmark. Helsingør Kommune ligger på en af ruterne til Sverige, og flygtninge kan på et tidspunkt tænkes at rejse ind i kommunen på et tidspunkt. Togruter fra Tyskland gennem København og direkte videre til Sverige er dog den foretrukne rute.

Efter beredskabsloven er kommunen forpligtet til at yde humanitær indkvartering og forplejning, og sammen med Beredskabsstyrelsen kan Hal 21 i Værftshallerne blive klar med vand, mad, telte og soveposer og sanitære forhold, hvis det bliver aktuelt.


Der er mulighed for, at flygtninge kommer til Helsingør Kommune for at tage færgen til Sverige. Vi er naturligvis klar til at modtage dem, når det bliver aktuelt. Jeg vil samtidig opfordre borgerne til at skabe en god oplevelse for de familier, der har rejst i ugevis og hjælpe, hvor man kan. Først og fremmest ved at vise dem til Værftshallerne, hvor der vil være mad og husly, og de kan komme til kræfter, siger borgmester Benedikte Kiær.

Et net af frivillige vil sammen med kommunen, Beredskabsstyrelsen og Dansk Røde Kors sørge for logistikken på selve området. Frivillige vil derudover være synlige på kommunens knudepunkter, hvor de vil hjælpe flygtningene videre mod Værftshallerne. Kommunen samarbejder også med Nordsjællands Politi undervejs.

Hal 21 kommer ikke til at fungere som asylcenter, men derimod som midlertidig indkvartering.

Hvordan kan du hjælpe?
Indtil videre er der ikke behov for, at borgere i Helsingør Kommune foretager sig noget. Hvis det bliver aktuelt med en humanitær indsats i Helsingør Kommune, kan du som borger først og fremmest hjælpe flygtningene ved at skabe en god stemning og vise vej til Værftshallernes Hal 21, Allégade 2.

Følg derudover med på kommunens hjemmeside www.helsingør.dk og https://www.facebook.com/helsingorkommune.