Helsingørs børn lærer om lys i trafikken

En hel årgang skal lære at cykle med lys på. Det er målet for lygte- og reflekskampagne, som Helsingør Kommune har skudt i gang i dag på tre af kommunens skoler.

Når vi skal hjem fra skole og arbejde i dag, er det betragteligt mørkere end mandagen før. Det skyldes, at uret i weekenden er stillet en time tilbage, og inden længe er dagen så kort, at man skal have lygter på cyklen både til og fra skole.

Derfor skyder Cyklistforbundet, TrygFonden og Rigspolitiet en landsdækkende refleks- og lygtekampagne i gang. LYS PÅ med Ludvig hedder kampagnen, og 50.000 elever fra landets 4. klasser er tilmeldt. Målet med den årlige kampagne er, at en hel børneårgang skal deltage og lære, hvor vigtigt det er med lys på cyklen.

- I Helsingør Kommune deltager op mod 500 børn, der alle skal lære, hvor afgørende lys på cyklen er for sikkerheden. Vi går efter den alder, hvor mange børn begynder at cykle alene i trafikken, og vi håber, at lys på cyklen bliver en naturlig del af cykelrutinen fremadrettet, siger Gitte Bagger fra Helsingør Kommune og fortsætter:

- Derfor sørger Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd for at alle 4. klasser i Helsingør Kommune, som har tilmeldt sig refleks- og lygtekampagnen – Lys på med Ludvig, får monteret et sæt magnetlygter. 

Hvornår skal man have lys på?
Ifølge lygteloven skal der være lys på cyklen fra solnedgang til solopgang og i usigtbart vejr. På mandag d. 2. november er det altså før kl. 8.19 og efter kl. 17.27 at lygterne skal tændes, hvis man bor i Helsingør Kommune. Men frem til d. 21. december bliver dagene kortere og lygtetændingstiden længere.

1000 reflekser deles ud ved  Mørdrupskolen, Hornbæk Skole og Byskolen
Kampagnen starter 1. november, men i Helsingør Kommune skydes LYS PÅ med Ludvig allerede i gang mandag d. 26. oktober, hvor der bliver uddelt gratis reflekser ved Mørdrupskolen, Hornbæk Skole og Byskolen. Refleks-eventen skal minde børn og forældre om, at det igen er blevet tid til at tænde lygterne og huske reflekserne – hver dag. Natten til søndag stiller vi nemlig urene tilbage fra sommertid til vintertid.

22 klasser og 486 elever fra Helsingør Kommune er tilmeldt kampagnen 

Sådan fungerer LYS PÅ med Ludvig
Cyklistforbundet sætter hvert år fokus på lygter og reflekser i kampagnen LYS PÅ med Ludvig. Kampagnen afvikles fra 1. – 30. november og henvender sig til folkeskolens 4. klasser. Kampagnen øger børns viden om synlighed og sikkerhed i trafikken. Det sker gennem et undervisningsforløb med fokus på vigtigheden af lys og reflekser på cyklen og i trafikken.

Læs mere om kampagnen

Læs Cyklistforbundets fem gode råd om lygter og reflekser