Louise er klar til DM i SOSU-skills

22-årige Louise Adamsen er meget snart færdig som social- og sundhedsassistent – og til februar repræsenterer hun Helsingør Kommune til DM i SOSU-skills.

Den 23. november er 22-årige Louise Adamsen færdig med sin uddannelse som social- og sundhedsassistent. Og hun har allerede et job på hånden i hjemmeplejen i Gilleleje.

Louise har været elev i Helsingør Kommune i de to et halvt år, uddannelsen varer. Her har hun bl.a. været i praktik på det socialpsykiatriske botilbud Lindevang og plejehjemmet Falkenberg.

-      Det bedste ved mit fag er, at jeg hjælper folk i min dagligdag. Det gør folk glade, når jeg hjælper dem, fortæller Louise Adamsen.

Da hun i sin tid forlod folkeskolen, var hendes plan at blive sygeplejerske. Men hendes karakterer var ikke høje nok til, at hun kunne komme i gymnasiet. Derfor besluttede hun at tage en anden vej til sin drømmeuddannelse: Hun uddannede sig til social- og sundhedshjælper.

-      Bagefter arbejdede jeg tre år som social- og sundhedshjælper i hjemmeplejen i Gilleleje. Jeg ville gerne have praktisk erfaring med faget, inden jeg læste videre til social- og sundhedsassistent, fortæller Louise Adamsen.

Fremtidsplan: Sygeplejerske

Planen er stadig at blive sygeplejerske. Men igen vil Louise Adamsen gerne arbejde lidt, inden hun sætter sig på skolebænken. Drømmen går i retning af nogle måneder i udlandet.

Men først skal hun arbejde i Gilleleje og repræsentere Helsingør Kommune ved DM i SOSU-skills. Konkurrencen finder sted sidst i februar, og Louise Adamsen og hendes makker kvalificerede sig til at være med, da de i oktober vandt de regionale mesterskaber i SOSU-skills.

-      Konkurrencen foregår på den måde, at man får en case, som man kan forberede sig på. Men så sker der nogle uforudsete ting undervejs, som man skal forholde sig til, fortæller Louise.

Louise og hendes makker gjorde det så godt, at de er blandt de fem par, der skal dyste om danmarksmesterskabstitlen.

-      Jeg er rigtig glad for mit fag, og det kunne være fedt at vinde. Jeg har lært rigtig meget i min tid som social- og sundhedsassistent elev, og det glæder jeg mig til at komme ud og prøve i praksis, siger Louise.

 

Fakta om sundhedsuddannelserne:

  • Helsingør Kommune uddanner ca. 120 social- og sundhedshjælpere og -assistenter årligt.
  • Uddannelsen foregår på SOPU i Hillerød, men inden man sætter sig på skolebænken, skal man have en uddannelsesaftale med kommunen. Uddannelsen veksler mellem skole- og praktikperioder.
  • Man får elevløn under uddannelsen, og Helsingør Kommune tilbyder voksenelevløn til de fleste elever over 25 år.
  • Som noget nyt skal man gennemføre et 20 ugers grundforløb, inden man kan blive ansat som social- og sundhedshjælperelev.

Læs mere om grundforløbet her