Ny bevægelsesbane ved værftshallerne

Nu er den nye lege- og bevægelsesbane vedtaget i byrådet. Den nye lege- og bevægelsesbane bliver bygget op af faste og mobile elementer

Lege- og bevægelsesbanen, ligner ikke en traditionel legeplads med gynger, rutchebane og vipper. Når man kommer til området vil man blive mødt af trampoliner gravet ned i jorden og grafik på asfalten, der f.eks. lægger op til kapløb, cykelleg, ”linedans”.  Lyden af glade grin og børnestemmer på legepladsen bliver mixet med lyde og musik, da legepladsen også kommer til at indeholde lydelementer. Mange af elementerne er inspireret af Boblepladsen ved Carlsberg og Havnegade tæt på Nyhavn.

- Den nye bevægelsesbane bliver en naturlig del af området. Børnene og andre barnelige sjæle hopper allerede fra morseknap til morseknap ved Søfartsmuseet. Legeområdet og hele renoveringen er vigtigt, så vi kan få bundet hele kulturhavnen sammen på bedste vis, siger Johannes Hecht-Nielsen, der er formand for Teknik, Miljø og Klimaudvalget.

Værftshallerne kan forsat holde store events

Hele projektet omfatter også en generel færdiggørelse og forbedring af arealerne langs værftshallerne for at skabe bedre sammenhæng i Kulturhavnen - og det hele går i gang nu. Først skal pladsen foran værftshallerne renoveres med ny belægning, nyt hegn, trapper og en rampe til Ny Kronborgvej. Derefter kommer bevægelsesbanen og de øvrige elementer til leg og aktivitet. 

De fleste af elementerne er mobile eller nedgravede, og derfor kan værftshallerne stadig afholde store events.

- Jeg er rigtig glad for den løsning, vi har fundet. Vi får skabt et aktivt byrum foran de flotte gamle værftshaller, der opfordrer både børn og voksne til leg og bevægelse. Men samtidig kan vi flytte elementerne og vi kan udnytte værftshallerne kapacitet til at afholde store begivenheder som INDEX awards, Kronborgstafetten og andre store arrangementer, siger Henrik Møller, der er formand for Kultur og Turismeudvalget.

Spil fra OL i London og legeskibet

Lege og bevægelsesbanen skal indbyde til aktivitet og leg i Kulturhavnen for alle aldre og på alle tider af året.  Udover bevægelsesbanen bliver der udviklet af Tiny Games, som blev kendt under OL i London.

Tiny Games er korte spil, der varer typisk 5-10 min.,  og som skal spilles i selskab med andre og som ofte går ud på at bruge omgivelserne.  Som f.eks. at ligge sige en lyd, hver gang en forbipasserende træder. Så skal de andre spillere gætte, hvem det er. Formålet med spillene er at få de besøgende til at opleve stedet på en ny og legende måde.

Der bliver også indkøbt nogle udendørs spil, som man kan låne og spille enten alene eller sammen med andre. Helsingoranerne har allerede afprøvet spillene, da det vil være nogle af de samme spil, som var om bord på Legeskibet, der lagde til ved Kulturhavnen i sommer. Hele området forventes færdigt i 2016.