Nye computere til Helsingør Kommunes skolebørn

Helsingør Kommunes elever får nye computere i disse uger, og det er en del af en større satsning på skolernes IT.

Der var store smil over hele linjen, da 5.O på Byskolen torsdag morgen fik overrakt deres nye skolecomputere af Børne- og Uddannelsesudvalgets formand, Christian Holm Donatzky.

De nye computere er af mærket Lenovo Thinkpad Yoga 11e og kan både bruges som tablet og almindelig pc. De bliver i disse uger delt ud til Helsingør Kommunes skolebørn. Dog regner kommunen med, at de elever, der hidtil har brugt deres egen computer i skolen, fortsat vil gøre det.

Større IT-satsning

At eleverne får nye computere er en del af en større satsning på skolernes IT. Skolerne får også opgraderet deres netværk til dobbelt hastighed, og supporten overgår til kommunens Center for Borgerservice, IT og Digitalisering. Det giver skolerne en ensartet IT-support af en høj kvalitet.

- Den samlede IT-satsning gør det muligt at leve op til Helsingør Kommunes målsætning om, at vores børn og unge skal lære og skabe med nye medier og teknologier, siger Christian Holm Donatzky:

- Jeg håber, at eleverne bliver glade for de nye computere. Jeg er glad for, at hele Helsingør Byråd bakker op om vores IT-satsning. Den vil medvirke til, at det legende og eksperimenterende kan gå hånd i hånd med udviklingen af kritiske og reflekterende unge mennesker.

Megafedt med nye computere

At eleverne var glade for de nye computere, var der ingen tvivl om ved udleveringen.

- Det er megafedt, at vi har fået nye computere, siger Roberta fra 5.O, og Laura supplerer:

- De gamle var blevet rigtig langsomme, og nogle af dem kunne slet ikke tænde mere. Men vi havde også haft dem siden 1. klasse.

- Det er godt, at vi får de nye computere nu, hvor vi skal bruge dem rigtig meget i de højere klasser. Vi bruger dem i dansk, matematik, natur/teknik og historie, siger Sofia.

Digitale verdensborgere

Helsingør Kommune har udarbejdet en digitaliseringsplan for 0-18 års området. I planen er målet for 2020, at børn og unge i Helsingør Kommune er kompetente digitale verdensborgere.

Christian Holm Donatzky siger:
- Vores børn og unge skal uddannes til at løse udfordringer, vi ikke kender endnu og varetage jobs, der endnu ikke eksisterer. Derfor er det så vigtigt, at vi er på forkant og hele tiden sørger for at være med på den nyeste teknologi.

Læs Helsingør Kommunes digitaliseringsplan