Statens værksteder for Kunst rykker til Helsingør

Udspil fra regeringen om udflytning af statslige arbejdspladser rykker otte nye arbejdspladser til Helsingør Kommune.

Som led i et nyt udspil fra regeringen vil Statens værksteder for Kunst (SVK) fremover få hjemme i Helsingør. Værkstederne danner rammen for særligt krævende projekter inden for billedkunst, design, kunsthåndværk og konservering. Ifølge udspillet flytter otte nye arbejdspladser med SVK fra København til Helsingør.

Dagens lancering af regeringsudspillet 'Bedre balance – statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder' bød overraskende på udflytning af Statens værksteder for Kunst (SVK) fra Holmen i København til Helsingør Kommune.

SVK er en institution under Kulturministeriet, som har til opgave at bidrage til udførelsen af særligt krævende projekter inden for billedkunst, design, kunsthåndværk og konservering. På SVK kan kunstnere arbejde i store formater, som deres eget værksted og udstyr ikke tillader. Der er samtidig plads til, at kunstnerne kan arbejde på flere store lærreder, installationer eller skulpturer ad gangen.

Harmonerer med satsning på kultur

Borgmester Benedikte Kiær glæder sig til, at SVK rykker til Helsingør, men frygter samtidig, at regeringsudspillet kan have negativ betydning for nogle borgere i kommunen: 

- Først og fremmest er jeg selvfølgelig glad for, at man har valgt at rykke Statens værksteder for Kunst til Helsingør. For det harmonerer perfekt med vores satsning på kulturen her i kommunen. Det er meget positivt. Omvendt er jeg bekymret for, om der er borgere i Helsingør Kommune, som nu bliver ramt af, at deres arbejde i en statslig styrelse pludselig flytter mange hundrede kilometer væk, og deres dagligdag med ét skal tænkes helt forfra. På den måde kan regeringsudspillet nemt vise sig at rumme både skidt og kanel set med et Helsingør-perspektiv.