Tog et socialt ansvar og fik en dygtig lærling i bytte

Jobcenter Helsingør hjalp virksomheden Substans fra Kvistgård med at finde en egnet praktikant. Til sommer starter praktikanten i lære efter et succesfuldt praktikophold.

I de seneste år har de to kokke Troels Ulrich Mølgaard og Ken Møller knoklet for at stable et bæredygtigt kantinekoncept på benene. Med base i Kvistgård har de fra start sat barren højt for deres virksomhed Substans. Maden skal meget mere end mætte. Der skal være substans i det, de to kokke laver. Det gælder både ingredienserne i madretterne, og det gælder de værdier, virksomheden serverer dertil.

- Vi har fra start gået meget op i, at vi så vidt muligt bruger lokale, økologiske produkter, og at vi tænker innovativt i den mad, vi laver. Det har faktisk været vigtigere end bundlinjen, fortæller Troels Ulrich Mølgaard.

Kontakt til Jobcenter Helsingør

Der er blevet ofret rigtig mange arbejdstimer, hvor lønnen kun har været troen på deres eget koncept. Og det var netop i den hårde opstartsfase, Substans tog kontakt til Jobcenter Helsingør for at høre mere om mulighederne for at få hjælp i form af en ung person i virksomhedspraktik.
Jobcenter Helsingør kvitterede med at tilbyde Substans en ung mand i virksomhedspraktik.

- I starten var vi lidt skeptiske, må jeg indrømme. Praktikanten havde ikke haft så meget held på arbejdsmarkedet tidligere. Men Jobcenteret havde virkelig gjort et godt stykke arbejde i at finde et godt match til os. Det var som om, han passede ind med det samme. Og siden er han virkelig blomstret, siger Troels Ulrich Mølgaard.

Derfor bliver praktikken skiftet ud med plads som kokkelærling efter sommerferien, og på sigt vil Troels Ulrich Mølgaard ikke udelukke, at det kan blive til en fast plads på lønningslisten.

Der skal altid være plads

I dag er der godt gang i kantinekonceptet, og de mange arbejdstimer begynder at betale sig rent økonomisk for Substans. De to kokke har dog ikke store planer om vækst. Faktisk er deres koncept mere eller mindre, som det skal være. Men der skal fortsat altid være plads til at tage folk ind, som har brug for at få et fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Vi har haft succes med at få en praktikant ind, og han kom på et tidspunkt, hvor vi havde brug for hjælp. Men selvom vi ikke har planer om at udvide foreløbigt, vil jeg helt sikkert holde kontakten ved lige med Jobcenteret. For vi skal nok finde plads til flere praktikanter fremover.

Troens Ulrich Mølgaard mener i øvrigt, at mange virksomheder kan få gavn af nogle af jobcenter Helsingørs tilbud:

Jeg vil stærkt opfordre alle små virksomheder til at kigge i retning af Jobcenteret og hvad de kan hjælpe med. Både for deres egen skyld men også for samfundets skyld.

Læs mere om, hvad Jobcenteret kan hjælpe med