Tre meter høj græshoppe er landet i Espergærde Bypark

I Espergærde Bypark kan børn og barnlige sjæle snart lege på en tre meter høj græshoppe og blomster så høje som busser.

Det er ikke så tit, at blomster på næsten tre meter springer ud i vinterhalvåret, og en græshoppe på over tre meter lander i Espergærde Bypark.

Legepladsen i Espergærde Bypark ved Cirkuspladsen er ved at tage form, og legeredskaberne er allerede ankommet til området. Det eneste MONSTRUM mangler nu er at dræne for store mængder regnvand, inden legepladsen er helt færdig og kan tages i brug af børn og barnlige sjæle.

Legepladsen er udviklet af Monstrum, og skal ligne en have, der har fået alt for meget gødning og er endt med at vokse sig til en XXL størrelse.

Forskellige rum - forskellige lege

- Vi har taget afsæt i Espergærde som boligby, og byparken tænkes som en stor have for hele Espergærde og resten af Helsingør Kommune. Når man kigger på en have, indeholder den mange forskellige rum, der lægger op til forskellige lege, siger Ole Barslund Nielsen, der er partner og kreativ direktør i MONSTRUM.

- Den nye legeplads i byparken vil både være til glæde for de mange børn i Espergærde og gøre området endnu mere attraktivt for tilflyttere med børn. Ambitionen er, at den nye bypark bliver et levende mødested for alle aldersgrupper. Legepladsen er første skridt i udviklingen af den nye bypark, men tanken er, at de i forvejen meget aktive espergænsere kan tage del i udviklingen af deres bypark, siger Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.

Fakta:

  • Om MONSTRUM: MONSTRUM har blandt andet designet Tårnlegepladsen i Fælledparken og Rasmus Klump legepladsen i Tivoli og en række andre unikke legepladser i hele verden.
  • Pris: Monstrum bygger for 2,0 mio. kr. Yderligere er der bevilliget en 1 mio., som skal gå til skraldespande, borde-bænke, forbedring af sti, beplantning osv
  • Materialer: Alle MONSTRUMs legeredskaber er konstruerede af tømmer i miljøvenlig, PEFC certificeret, gennemimprægneret, nordisk SUPERWOOD™, FSC certificeret okoume krydsfinér og robinia fra bæredygtigt skovbrug i Europa. Derudover er der brugt galvaniseret og rustfrit stål. Maling af legeredskaberne sker altid med vandbaseret træbeskyttelse af typen Flügger Wood Tex Dækkende. Faldunderlag udføres som TigerMulch. Sikkerhed: Alle legeredskaber og faldunderlag udføres i henhold til gældende standart for legepladser - DS/EN 1176 og DS/EN 1177.

Se flere projekter her