Et nyt hold Rigtige Mænd skal gå fra fedt til fit

17 rigtige mænd fra Helsingør vil i løbet af de næste fire måneder tage kampen op mod dårlig form, hængemaver og de ikke alt for gode kostvaner.

Mændene har alle sagt ja til at være med på Rigtige Mænd kurset, hvor de får mulighed for at forbedre konditionen, ændre livsstilsstilen og ikke mindst være i et sjovt fællesskab med andre mænd, som arbejder mod samme mål.

Lørdag den 6. februar blev mændene sendt ud på en konditest på Atletikstadion. Nogle løb. Andre gik. Der blev svedt og pustet undervejs. Det samlede resultat fra testen viste tydeligt, at der er noget at arbejde med. 6 mænd har et middel kondital, de øvrige 11 ligger i den lave ende af konditalsskalaen. Ingen ligger højt eller meget højt.  Alle får et personligt træningsprogram, som skal sætte kursen for den gode form.

Derudover skal mændene igennem en række fysiske øvelser som amerikansk fodbold, militær forhindringsbane, udendørs motion og løbetræning men også den blidere del af slagsen i fitness center. Madlavningskurser skal give mændene styr på hvilke fødevarer, der hører til på en sund tallerken. Det hele kombineres med løbende coachingsessioner. Det er nemlig vigtigt med et mentalt rygstød, hvis man skal lykkes med at ændre de dårlige vaner og holde fast i nye vaner, når kurset er slut.

- En ny livsstil forudsætter, at man bliver klædt på til at kunne erstatte uhensigtsmæssige vaner med dem, vi gerne vil have. Derfor er coaching en meget vigtig del af forløbet. Deltagerne lærer at sætte knivskarpe mål, finde og bevare motivationen og holde fokus på målet - også når de bliver fristet, siger Helle Pedersen, der er coach og sundhedskonsulent i Helsingør Kommune.

Coach Helle Pedersen og personlig træner Per Nielsen, som tager sig af den fysiske træning, kommer til at følge mændene tæt de næste fire måneder.

Foto: Bendt Olesen
Mere information: Sundhedskonsulent Helle Pedersen  hpp04@helsingor.dk, mobil2531 3267