Fagligt boost til skoleelever i sommerferien

Der er faglig og personlig udvikling på skemaet, når Helsingør Kommune igen i år tilbyder kommende elever i 7. og 8. klasse en uges Learning & Adventure

Sommerferien står for døren, men ikke alle kommunens skolebørn skal holde 6 ugers sommerferie. 30 af dem har nemlig, i samråd med lærer og forældre, tilmeldt sig Helsingør Kommunes Learning & Adventure camp.

Det betyder, at et hold af kompetente lærere og pædagoger fra kommunes folkeskoler står klar til at tage imod eleverne fra den 27. juli til den 1. august på Sportsefterskolen Sjælsølund.

Fysiske og mentale udfordringer

Målet for eleverne er at blive bedre til dansk og matematik, og en del af metoden er at kombinere undervisningen med adventure aktiviteter, som fx at nå toppen af en klatrevæg. Der skal flyttes grænser og sættes personlige mål, så eleverne er godt rustet til at komme tilbage til folkeskolen efter ferien - og får mod på at komme videre i uddannelsessystemet.

- Campen er en unik mulighed for de 7. og 8. klasses elever, som bøvler lidt med de grundlæggende fag som matematik og dansk. Programmet for ugen er bygget op med intensive dansk- og matematikforløb som kombineres dels med viden om hjernen og med adventure aktiviteter, hvor eleverne bliver udfordret både fysisk og mentalt. Der er stort fokus på at klæde eleverne på til at tage ansvar for egen læring og give dem redskaber og viden, som gør dette muligt, siger projektleder Karin Petersen fra Center for Dagtilbud og Skoler, Helsingør Kommune.

Positive erfaringer

Det er anden gang, at Helsingør Kommune afholder Learning & Adventure Camp, og de gode erfaringer fra sidste år tyder på, at det ikke bliver sidste.

- Stort set alle eleverne tog imod de udfordringer, de fik, og mange rykkede sig fagligt. Vi har fået flere tilmeldinger i år end sidste år, så flere og flere bliver opmærksomme på denne unikke mulighed for at booste deres faglighed – og få en masse gode oplevelser med hjem i posen, siger Karin Petersen.

Teamet bag campen består af en projektleder og tre pædagoger, som er med hele ugen, og fem lærere som kommer dagligt og står for de faglige forløb. Teamet er lige nu i fuld gang med forberedelserne, og glæder sig til at tage imod dette års deltagere.