Flagdagen markeres igen i år i Helsingør

Mandag den 5. september markerer Helsingør Kommune Den Nationale Flagdag med gudstjeneste, kransenedlæggelse og reception. Det er fra kl. 15.

I 2015 blev Den Nationale Flagdag den 5. september for første gang officielt markeret i Helsingør Kommune.
Flagdagen er en markering og anerkendelse af alle danske soldater, der siden 1948 har deltaget og fortsat deltager i de internationale fredsstøttende og humanitære missioner.

I år markeres Flagdagen, mandag den 5. september 2016, med et arrangement, hvor veteraner, soldater, pårørende og andre interesserede er velkomne.
Arrangementet sker i et samarbejde mellem Helsingør Domkirke Sct. Olai, soldaterforeninger og Helsingør Kommune.

Programmet for dagen er:

Kl. 15.00 afholdes veteran-gudstjeneste i Helsingør Domkirke ved domprovst Steffen Ravn Jørgensen og domorganist Bo Grønbech.

Herefter er der fælles afgang til Helsingør Kirkegård med kransenedlæggelse ved borgmester Benedikte Kiær og politidirektør Jens-Christian Bülow ved den nye mindesten i den østligste ende af kirkegården (benyt indgangen fra I. L. Tvedes Vej).

Dagen afsluttes med en reception i Toldkammeret fra ca. 16.15 med et let traktement.

I Toldkammeret bliver der tale ved borgmester Benedikte Kiær og ved major Kenneth S. Myrup, der er chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordsjælland. Kenneth S. Myrup er selv veteran og har været udsendt tre gange. I 1997-98 i Bosnien og to gange til Afghanistan.

Hvis man er dårligt gående, eller ikke har mulighed for at være med fra starten, er det muligt at støde til arrangementet senere, f.eks. ved kransenedlæggelsen på kirkegården eller i Toldkammeret.