Fire arkitektfirmaer kommer med bud på Skolen i Bymidten

Efter besøg i Helsingør i sidste uge er fire arkitektfirmaer i gang med at tegne deres bud på den kommende Skolen i Bymidten.

Hvordan kommer den nye Skolen i Bymidten til at se ud?

Det spørgsmål har mange borgere stillet sig selv – og kommunen – efter at byrådet på budgettet for 2016 og overslagsårene satte 330 millioner kroner af til skolebyggeriet.

Indtil videre står det klart, at politikerne har valgt en model for skolen med en ny bygning på biblioteksgrunden, som skal indeholde hal, musikskole og udskoling. Den nye bygning skal sammen med den nuværende Byskole sikre, at intentionerne i skolereformen kan opfyldes.

Men ud over det er der ikke meget, som ligger klart endnu. Først i foråret 2016 bliver sløret løftet for, hvordan den nye Skolen i Bymidten kommer til at se ud. Det sker, når byrådet har valgt det projekt, som kommunen ønsker at gå videre med.

Fire firmaer arbejder på højtryk

I øjeblikket arbejder fire arkitektfirmaer på højtryk med at tegne Skolen i Bymidten, som de synes, den skal se ud. De fire firmaer er Kjaer & Richter, JJW, Arkitema og det lokale arkitektfirma Dall & Lindhardtsen.

Forud for arbejdet gæstede de fire firmaer i sidste uge Helsingør og fik en rundvisning på Byskolen og den gamle biblioteksgrund. På den måde blev de klædt på til at komme med deres bedste bud på en ny bygning på biblioteksgrunden.

Firmaerne skal samtidig komme med forslag til, hvordan Byskolens eksisterende bygninger kan renoveres og indrettes, så de bliver en naturlig del af den fremtidige Skolen i Bymidten.

- Jeg var med til at vise arkitekterne rundt, og de var meget interesserede. Jeg er sikker på, at vi ender med fire superspændende bud på projekter. På Helsingør Skole glæder vi os ufattelig meget, til den nye skole bliver en realitet, siger skoleleder Kari Jørgensen fra Helsingør Skole.

Det er planen, at ombygningen af den eksisterende Byskole går i gang i slutningen af 2016. Inden da gennemfører kommunen nødvendige renoveringer af klimaskærme, såsom udskiftning af vinduer og reparation af fuger i murværket, som er forvitret på grund af tidens tand.


Fakta:

• Fire arkitektfirmaer har prækvalificeret sig til at deltage i udbuddet på totalrådgivningsaftalen på Skolen i Bymidten
• Efter planen skal arkitektfirmaerne og deres underrådgivere komme med forslag til den nye bygning – samt tilbud på totalrådgivning på hele projektet - i starten af februar 2016
• Et af Helsingør Kommune nedsat bedømmelsesudvalg vil derefter komme med en indstilling til byrådet om, hvilket firma der skal have opgaven.