Hamlets Talentpris

Vinderne af Hamlets Talentpris 2016 blev kåret ved et awardshow på Kulturværftet fredag den 3. juni. Vinderene blev:

 

Håndværk

Vinderen af Hamlets Talentpris 2016 i kategorien Håndværk er: Mathias Malmquist.

Mathias Malmquist får prisen fordi: Mathias er ambitiøs, innovativ og brænder for sit håndværk. Han har startet sit eget firma, hvor han restaurerer gamle, brugte møbler nænsomt og kreativt og giver dem et nyt liv. Mathias forener på imponerende vis godt håndværk, bæredygtighed, iværksætteri og design. Han bryder med den traditionelle møbelindustris ’brug og smid-væk kultur’ - og medvirker til at verden bliver et bedre sted at leve.

Idræt

Vinderen af Hamlets Talentpris 2016 i kategorien ”Idræt” er: Oliver Durafour.

Oliver er en talentfuld stangspringer, der dyrker en sport som er temmelig usædvanlig i Danmark. Derfor er sponsorater osv. heller ikke så nemme at få fat i. Han bor I Helsingør men træner i Ballerup og på Østerbro fire dage om ugen- og bruger lang tid på transport. Det kræver stort mentalt overskud at dyrke solosport på dette niveau. Olivers mål er at komme til OL i 2020.

Iværksætteri

Vinderen af Hamlets Talentpris 2016 i iværksætteri er: Frederik Lindberg.

Frederik Lindbergs ide og firma, Citybook, har potentiale, både nationalt, internationalt og især lokalt. Citybook kan gavne beskæftigelsen og turismen i Helsingør Kommune, og Citybook kan derfor få betydning for såvel Frederik som for Helsingør. Frederik har udviklet en forretningsmæssig bæredygtig idé, der både kan skabe overskud, men også er en gevinst for det lokalsamfund, han lever i.

Naturvidenskab

Vinderen af Hamlets Talentpris 2016 i kategorien naturvidenskab er: Emil Siim Larsen og Carl Gustav Sander Kruse.

Det gælder om at tænke ud af boksen og utraditionelt, når man udvikler teknisk udstyr - og det har Emil og Carl gjort med deres blecensor. De har vist, hvordan naturvidenskab kan forbedre livskvaliteten for mennesker. De har lavet en omfattende research og kombineret med deres tekniske ekspertise lover det godt for produktets fremtidige succes. Deres opfindelse kan, hvis den kommer i produktion, både øge livskvaliteten for de ældre og effektivisere arbejdsgange i hjemmeplejen.

Kunstnerisk talent

Vinderen af Hamlets Talentpris 2016 i kategorien Kunstnerisk Talent er: Astrid Heisterberg.

Astrid har et tydeligt talent for sko-design, som viser sig ved at hun kan gennemarbejde en proces; fra ide over formgivning til håndværksmæssigt at lave den færdige sko. Hendes sko er opfindsomme og smukke. Astrid ved hvad hun vil og har en klar plan - og forhåbentlig kan Hamlets Talentpris være med til at gøre det muligt for hende at komme ind på designskolen i Firenze, som er hendes store drøm.

We Like It-prisen

Vinderen af We Like It-prisen 2016 er: Artit Christoffer Chatthai med 272 likes.

Man skal både kunne få den gode ide, man skal have modet og viljen til at gribe ideen og gøre noget ved den – OG så skal man kunne sælge den og fortælle om den, så andre bliver interesserede. Og der er likes på facebook jo i hvert fald en del af det.

Følg os

Du kan følge os på Facebook, tilmelde dig event på Facebook og følge os på Instagram under navnet hamletstalentpris og med #HamletsTalentpris.