Halfdan 100

Helsingør hylder Halfdan Rasmussen i hele 2015 med masser af events. Her ville den folkekære digter, som boede i Hornbæk halvdelen af livet, være fyldt 100 år.

Digteren Halfdan Rasmussen ville i 2015 være fyldt 100 år. Han boede halvdelen af sit liv lidt uden for Hornbæk, hvor han skrev langt hovedparten af sine værker, og opnåede både anerkendelse og berømmelse.

Og selvom der givet findes knagerækker og stumtjenere i Hornbæk-området, hvor den berømte digter har hængt sin kasket eller vindjakke, og selvom husenes beboere den dag i dag kan fortælle i stribevis af anekdoter om den store digter, så var det nok alligevel de færreste, der kendte mennesket Halfdan Rasmussen helt.

Men hans digtning står tilbage.

Et år i Halfdans tegn

Mange lokale, kulturelle og kunstneriske kræfter har i 2015 fundet sammen om at fejre Halfdan Rasmussen. Udgangspunktet er selvfølgelig digterens værker, men også de omgivelser som Halfdan befandt sig i. 

Første store arrangement sker på Halfdans Rasmussens 100 års fødselsdag, den 29. januar. Dagen igennem vil Halfdan blive hyldet rundt omkring i Helsingør Kommune, inden det hele kulminerer på Kulturværftet fra klokken 19-21.

Se programmet for Halfdan 100-året

Du kan også hente et eksemplar af programmet på kommunens biblioteker og kulturinstitutioner.

Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab

Stengade 72
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: kumit@helsingor.dk