Ironman i Helsingør

Ironman i Helsingør er en årligt tilbagevendende begivenhed, der trækker jernmænd og jernkvinder fra et stort opland til byen.

Helsingør danner hvert år rammen om et stort triatlon stævne. I 2017 er Helsingør værtsby for IRONMAN 70.3 European Championship. Det sker den 18. juni, og motionister får mulighed for at deltage side om side med topprofessionelle triatleter. KMD IRONMAN weekenden er festlige dage for både triatleter og tilskuere, så kom og deltag eller hep på de dygtige triatleter. 

Ruter og vejspærringer

Søndag den 18. juni 2017 vil den halve IRONMAN blive afviklet med start og mål ved Kulturværftet. Vejene på IRONMAN ruten vil blive spærret mellem 07.00 og 15.00.

  1. Find din lokation på nedenstående kort
  2. Klik på nærmeste "i" og se hvordan der er lukket for trafik ved din lokation.
  3. Find din destination og læg en rute efter en gul omkørselsrute eller hvor du krydser en trafikstyret overledning, som på kortet er markeret med et politimands symbol.

Brug kortet til at finde den bedste rute på dagen

IRONMANs cykelrute går via Ndr. Strandvej til kort før Hornbæk Kirkegård. Den fortsætter over landet via Saunte, Borsholm, Havreholm, Horserød, Skibstrup og tilbage til Helsingør inden Nygård, Ny Horserød, Tikøb og Gurre. 

Da man ikke kan køre ad Hornbækvej fra Gurrevej til Havreholmvej og omvendt, etableres omkørsel over Tikøb via Harreshøjvej til Dronningmølle. Der opsættes infoskilte til trafikanter og på lukkede veje op til ruten opsættes afspærring.
Løberuten går via Nordhavnen, Kronborg Slot og Helsingør Midtby. Havnegade og Kronborgvej vil derfor være spærret frem til kl. 17.30.

Minitriatlon KMD 4:18:4

Fredag den 16. juni 2017 vil KMD 4:18:4 minitriatlon blive afviklet med start og mål ved Kulturværftet. Her vil vejene på ruten være lukket i tidsrummet 17-22. Cykelruten går til Hellebæk, hvor cykelruten ender før Sveasvej og herefter køres der retur til Helsingør. Vejene på selve ruten lukkes kl. 17.00 og forventes at åbne igen senest kl. 21.00. 

Hvis du har spørgsmål til vejspærringerne, kan du kontakte Parkeringsservice ved Helsingør Kommune på telefon 49 28 20 01. 

Læs mere om KMD 4:18:4

Læs mere om KMD Ironman 70.3 Elsinore

Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab

Stengade 72
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: kumit@helsingor.dk