Kulturpromenaden Elsinore Walk

Kulturpromenaden Elsinore Walk er en byvandring til 20 attraktioner, som fortæller historien om Helsingør

Kulturpromenaden Elsinore Walk vil føre dig gennem Helsingørs 800-årige historie. 

Elsinore Walk er et gratis tilbud til alle turister og lokale, som ønsker at blive ført gennem en kontrastfyldt rute. Du vil blive ledt ned ad små brostensbelagte gyder, fra dengang Helsingør var et lille fiskerleje og videre op gennem tiden til storhed og kongemagt, hvor Øresundstolden for 400 år siden gjorde Helsingør til en af Europas og Danmarks førende byer og inspirerede William Shakespeare til at skrive sit mest berømte skuespil, Hamlet.

På din vej vil du høre havets brusen og forstå, hvorfor skibsfart har betydet så meget for Helsingør. Du vil opleve, hvordan Helsingør har forvandlet sig fra en industriby til en moderne kulturby i verdensklasse. Du vil opdage det naturlige bindeled mellem Kronborg Slot og Helsingørs gamle bydel. Undervejs får du også mulighed for at dykke dybere ned i historien blandt andet på de museer, du møder på din vej – Og der vil naturligvis være steder, hvor du kan stoppe op og tage en pause, stille din sult og slukke din tørst, og nyde bare at være til.

Gratis guidebog

Hele ruten er beskrevet i den gratis Elsinore Walk Guidebog. Guidebogen tager dig med på ruten til de 20 udvalgte kulturelle hotspots og har uddybende beskrivelser på sprogene dansk, svensk, engelsk, tysk, arabisk, kinesisk og tyrkisk. Du kan finde guidebogen på museer, hos VisitNordsjælland, Kulturværftet og mange andre steder langs ruten.

Bagerst i guidebogen finder du praktiske oplysninger om ruten og et kort med en grundrute markeret med blåt og anbefalinger til alternative ruter markeret med stiplede linjer, hvis du har lyst til mere.

På det meste af ruten kan du følge et spor af blå prikker. Hver seværdighed er markeret med et skilt og et nummer. Du kan læse nærmere om alle seværdighederne i bogen ved at slå op på det pågældende nummer.

Du kan også downloade guidebogen i menuen til højre.

Interaktivt digitalt kort

Følg ruten på smartphone eller tablet og bliv ført videre ind på hjemmesider, hvor du kan læse mere om hvert punkt, gennem vores interaktive digitale kort.

Tryk her for at se kortet

Skilte og blå prikker

(Standerne opsættes løbende i sommeren 2016).

Ruten er markeret ude i byen ved blå prikker for hver femte meter. Prikkerne vil lede dig på vej til næste stop på ruten. Der kan være pile i de blå prikker, hvis du skal dreje rundt om et hjørne. Hvert punkt på ruten er markeret af en stor fysisk stander med kort og information om seværdigheden.

Det er gennem det store runde hul i standeren, at kulturhistorien opleves bedst. Standeren er også forsynet med link til hjemmesiden og det interaktive kort.

Handicapvenlig rute

Kulturpromenaden Elsinore Walk er handicapvenlig. Repræsentanter fra Helsingør Handicapråd har gennemført ruten i kørestol. Rådet kan anbefale ruten til både gangbesværede og kørestolsbrugere, hvis de blot følger de alternative ruter, som er angivet med et handicap-ikon på kortet i guidebogen. De alternative ruter sikrer, at man ikke kommer gennem stræk med toppede brosten, men kan gå eller køre på mere jævne overflader.

Nemmere parkering

Med Helsingørs P-app kan du få overblik over alle byens parkeringspladser. App’en hedder ”Parkering Helsingør” og kan hentes til Android, Apple og Windows i din app store.