MitID

Få informationer om MitID, herunder opdatering af ID-oplysninger.

Du får besked, når det er din tur til at få MitID

Langt de fleste NemID-brugere skal have MitID i deres net- eller mobilbank. Du får automatisk besked, når det er din tur. Beskeden får du på et tidspunkt, når du logger ind i din net- eller mobilbank. Der kan dog godt gå noget tid, da MitID indfases i løbet af 2021 og 2022. Har du ikke en dansk eller grønlandsk bank, skal du have MitID her på MitID.dk. Som NemID-bruger modtager du et brev i Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen og MitID partnerskabet, der fortæller, hvad lige præcis du skal gøre for at få MitID. Indtil da skal du ikke gøre noget. Læs mere om MitID

Behold NemID indtil videre

Selvom du får MitID, skal du beholde dit NemID indtil videre, fx nøglekort eller nøgleapp. I en periode er der flere steder, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil det er endeligt udfaset. Du får besked af din bank eller af Digitaliseringsstyrelsen, når du ikke længere skal bruge NemID. Indtil da skal du ikke gøre noget.

Du kan ikke bruge dit CPR-nummer som bruger-id til MITID. Læs reglerne til nyt bruger-id

Hvorfor skal jeg opdatere mine ID-oplysninger?

Før du kan få MitID, kan det være nødvendigt, at du opdaterer dine ID-oplysninger i NemID for at bekræfte din identitet. Vær opmærksom på, at du skal have opdateret dine ID-oplysninger og have fået MitID inden for den frist, der fremgår i din net- eller mobilbank. Det er nødvendigt for, at du fortsat kan betjene dig selv i netbanken.

Kravene til MitID er større, fordi sikkerhed på it-området har ændret sig meget, siden NemID blev lanceret i 2010. MitID lever op til de nyeste internationale standarder for sikkerhed. NemID er i tidens løb blevet udstedt på forskellige måder. Det er ikke alle udstedelser, der lever op til de krav, der gælder for MitID. Det vil primært være NemID, der er udstedt online, eller nogle af de NemID, der er udstedt af banker.

Når du har opdateret dine ID-oplysninger, er du klar til at få MitID. Du får automatisk besked i din net- eller mobilbank, når du er logget ind, og når det er din tur. Der kan godt gå noget tid, men du skal ikke foretage dig noget, før du modtager beskeden. Hvis du ikke har net- eller mobilbank, kan du få MitID på MitID.dk, så snart du har opdateret dine ID-oplysninger. 

Hvordan får jeg at vide, om jeg skal opdatere mine ID-oplysninger?

Dine ID-oplysninger i NemID skal være opdaterede, før du kan få MitID. Der kan dog være forskel på, om du skal gøre noget aktivt eller ej, da det afhænger af, hvordan dit NemID er blevet udstedt.

Hvis du skal opdatere ID-oplysninger via NemID nøgleappen, har du formentligt modtaget et brev fra Digitaliseringsstyrelsen via Digital Post, eller du har fået besked fra din bank om det i mobil- eller netbanken. 

Du kan opleve at få vist en besked i NemID nøgleappen om opdatering af oplysninger. Denne besked er en standardbesked, som alle vil møde, uanset om oplysningerne skal opdateres eller ej.

Vær opmærksom på, at du skal have opdateret dine ID-oplysninger og have fået MitID inden for den frist, der fremgår i din net- eller mobilbank om. Det er nødvendigt for, at du fortsat kan betjene dig selv i netbanken.  

Hvilke oplysninger skal opdateres?

Det skal de ID-oplysninger, der er koblet til dit NemID, og som er med til at bekræfte din NemID-identitet. Din identitet bliver bekræftet ved, at du scanner dit pas. NemID og MitID er nemlig ligesom dit pas et bevis på, at du er den, du er.

NemID og MitID kan bruges til mange ting, som har stor betydning for dig. Der er derfor strenge regler for, hvordan vi bedst beskytter dig og dit NemID, senere MitID.

Hvilke persondata opbevares i løsningen?

Du kan læse om, hvordan Digitaliseringsstyrelsen behandler dine persondata, i løsningen på digst.dk. 

Digitaliseringsstyrelsen opbevarer kun dine personoplysninger i forbindelse med valideringen af dig og som dokumentation for din gennemførelse af identitetssikringsprocessen (auditlog).

Dine personoplysningerne slettes, efter at information om validering af dig er opdateret i NemID database. Dog opbevares dit pasnummer, PID-nummer og IP-adresse i auditloggen, som slettes efter løbende år plus fem år.

Har du fået besked fra banken om at opdatere ID-oplysninger? 

Hvis du har modtaget besked fra din bank om, at du skal opdatere dine ID-oplysninger, skal du gøre dette, før du kan få MitID. Vær opmærksom på, at du skal have opdateret dine ID-oplysninger og have fået MitID inden for den frist, der fremgår i din net- eller mobilbank. Det er nødvendigt for, at du fortsat kan betjene dig selv i netbanken.   

Du har to muligheder:

 • Du kan selv opdatere dine ID-oplysninger ved at bruge NemID nøgleapp – herefter skal du logge på banken igen med NemID og følge trinene til at få MitID
 • Du kan også tage i borgerservice og få dem til at hjælpe dig. Her vil du få MitID med det samme, og du kan herefter logge på banken igen med MitID.

Læs mere under "Brug NemID nøgleapp". 

Brug NemID nøgleapp

Den nemmeste måde at opdatere dine oplysninger på er at bruge NemID nøgleapp. Gør derfor gerne dette.

Du skal bruge: 

 • den nyeste version af NemID nøgleapp
 • dansk pas med chip. Det gælder som hovedregel pas, som er udstedt efter 1. januar 2012. Når passet bliver scannet, tjekker appen i Rigspolitiets systemer, at passet er gyldigt
 • en smartphone, som kan aflæse en chip (NFC-læser). Det kan de fleste Android-telefoner og iPhone-modellerne 7 og opefter.

Opdatér dine ID-oplysninger nemt og hurtigt via NemID nøgleapp. Før du går i gang, skal du sørge for, at appen er opdateret til seneste version 3.1 i App Store eller version 3.0 i Google Play.

Sådan opdaterer du dine ID-oplysninger: 

 1. Åbn NemID nøgleapp
 2. Tryk på "Opdater her"
 3. Log ind med NemID 
 4. Scan dit pas med din smartphone. Vejledning fremgår i appen
 5. Du er nu klar til at få MitID, når du får besked fra din bank om det. Hvis du ikke har en dansk eller grønlandsk bank, får du MitID ved at gå ind på MitID.dk og følge vejledningen, efter at du har opdateret dine ID-oplysninger. 

Du kan kun opdatere dine ID-oplysninger gennem NemID nøgleapp, hvis du har en telefon, der kan aflæse chippen i dit pas, og har et pas, der er udstedt efter 1. januar 2012. Hvis du ikke har det, kan du gå i Borgerservice og få MitID, dog først når du får besked fra din bank om, at det er din tur til at få MitID. I de fleste kommuner skal du bestille tid. Bestil gerne i god tid, for der kan være ventetid. Medbring fysisk legitimation med billede, fx pas, kørekort eller opholdskort. 

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har NemID nøgleapp?

Hvis du ikke har NemID nøgleapp, kan du hente den i App Store eller Google Play Butik

Kan du ikke benytte NemID nøgleapp , skal du ikke gøre noget, før du får besked i din net- eller mobilbank om, at det er din tur til at få MitID. Herefter kan du gå i Borgerservice og få MitID. I de fleste kommuner skal du bestille tid. Bestil gerne i god tid, for der kan være ventetid. Medbring fysisk legitimation med billede, fx pas, kørekort eller opholdskort. 

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har et dansk pas?

Udenlandske pas kan ikke anvendes til opdatering af ID-oplysninger i NemID nøgleapp. Dette skyldes, at appen tjekker passet for gyldighed i Rigspolitiets systemer, hvor udenlandske pas ikke fremgår.

Hvis du ikke har dansk pas, skal du ikke gøre noget, før du får besked i din net- eller mobilbank om, at det er din tur til at få MitID. Herefter kan du gå i Borgerservice og få MitID. I de fleste kommuner skal du bestille. Bestil gerne i god tid, for der kan være ventetid. Medbring fysisk legitimation med billede, fx pas, kørekort eller opholdskort.

Hvad gør jeg, hvis jeg har et dansk diplomat- eller tjenestepas?

Du kan kun opdatere dine ID-oplysninger via NemID nøgleappen med et almindeligt dansk pas. Danske diplomat- eller tjenestepas kan ikke på nuværende tidspunkt anvendes. I foråret 2022 kommer der en løsning til personer med diplomat- og tjenestepas. Indtil da skal du derfor tage i Borgerservice, hvor du kan få MitID. Har du ikke mulighed for dette, skal du kontakte telefonsupporten i din bank.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har en telefon, der kan scanne chippen i passet?

For at kunne scanne chippen i passet, skal du have en smartphone, der kan aflæse chippen i dit pas (NFC-læser). Det kan de fleste Android-telefoner og iPhone-modellerne 7 og opefter.

Kan du ikke det, skal du se bort fra beskeden i nøgleappen og det brev, du modtager med Digital Post. Du kan forsætte med at bruge dit NemID, helt som du plejer.

Du skal ikke gøre noget, før du får besked i din net- eller mobilbank om, at det er din tur til at få MitID. Herefter kan du gå i Borgerservice og få MitID. I de fleste kommuner skal du bestille tid. Bestil gerne i god tid, for der kan være ventetid. Medbring fysisk legitimation med billede, fx pas, kørekort eller opholdskort. 

Kan jeg fortsat bruge mit NemID og min nøgleapp?

Ja, du kan bruge dit NemID og din nøgleapp helt, som du plejer, uanset om du opdaterer dine ID-oplysninger eller ej. Når du går ind i appen og opdaterer dine ID-oplysninger, så er du klar til at få MitID.

Hvis du ikke kan opdatere dine oplysninger i appen, skal du ikke gøre noget, før du får besked i din net- eller mobilbank om, at det er din tur til at få MitID. 

Hvorfor er der en besked om, at jeg skal scanne mit pas i min NemID nøgleapp?

Du kan opleve at få vist en besked i NemID nøgleappen om opdatering af oplysninger. Denne besked er en standardbesked, som alle vil møde, uanset om oplysningerne skal opdateres eller ej.

Hvis du skal opdatere ID-oplysninger via NemID nøgleappen, har du formentligt modtaget et brev fra Digitaliseringsstyrelsen om det allerede.

How do I update my personal information? 

Some NemID users will need to update their ID information before getting MitID. If this applies to you, you have received Digital Post from the Danish Digitization Agency. You will need a NemID key app, a valid Danish passport and a phone to scan the passport (most Android phones and iPhone 7 or newer will be able to). If you cannot do it yourself, you can get help from Citizen Service. In most municipalities, you have to book an appointment before showing up. However, you have to wait until your bank asks you to get MitID.

To read about updating your personal information in English, please go to lifeindenmark or MitID.dk  

Hvad er MitID?

Alle med NemID skal have MitID: hele Danmarks nye digitale ID. Du kan bruge MitID til det, som du plejer at bruge NemID til.

Den største ændring er, at NemID nøglekortet udgår, og at NemID nøgleapp er blevet udskiftet med en MitID app. Der er også alternativer til dem, der ikke har mulighed for at bruge appen. 

Nye krav til sikkerhed

Digitale løsninger bliver erstattet af nye løsninger over tid, fordi de fortsat skal være sikre og følge med udviklingen. MitID lever op til de nyeste internationale standarder for sikkerhed. Det betyder, at alle også i fremtiden kan færdes trygt på internettet.

NemID er og har altid været en sikker løsning, både nu og i resten af NemID’s levetid, men vi skal hele tiden følge med udviklingen. Med MitID bliver der større krav til at sikre din identitet, og det er derfor nødvendigt, at MitID kommer godt fra start og lever op til disse krav. På den måde bliver MitID klar til at være Danmarks digitale ID i mange år frem.   

National Standard for Identiteters Sikringsniveauer (NSIS)

De skærpede krav er baseret på den nationale standard, NSIS, der stiller en række krav til at sikre digitale identiteter i Danmark.

NSIS-standarden er en ny, national ramme for tillid til digitale identiteter og vil gælde for MitID.

NSIS-standarden er afstemt med de tilsvarende regler for EU, som stammer fra eIDAS-forordningen. EIDAS-forordningen er med til at fremme, at den danske digitale it-infrastruktur understøtter et digitalt indre marked i EU, og at danskerne fremadrettet vil have mulighed for at betjene sig selv i en række europæiske landes selvbetjeningsløsninger med deres danske NemID eller MitID.   

Læs også

Du kan læse mere om MitID på MitID.dk.

Hvor kan jeg få hjælp?

Har du brug for hjælp, eller har du spørgsmål til MitID og opdatering af ID-oplysninger, kan du kontakte supporten.

Supporten kan kontaktes på:

Telefon: 33 98 00 12

Telefontid:

 • Mandag-fredag: kl. 08:00-20:00
 • Lørdag, søndag og helligdage: kl. 10:00-16:00. 

Skriv til os:

Hvornår skal jeg senest opdatere mine ID-oplysninger?

Opdatér dine oplysninger allerede nu, så du er klar, når du får besked om, at det er din tur til at få MitID.

Vær opmærksom på, at du skal have opdateret dine ID-oplysninger og have fået MitID inden for den frist, der fremgår i din net- eller mobilbank om. Bliver tidsfristen i net- eller mobilbanken overskredet, uden at du har opdateret dine ID-oplysninger og fået MitID, kan du ikke logge på banken, før du har fået MitID – heller ikke med NemID.

Du kan foreløbig bruge NemID til at logge på øvrige private og offentlige selvbetjeningsløsninger, fx på skat.dk og borger.dk.

Læs om, hvordan du opdaterer dine oplysninger under ”Sådan opdaterer du dine ID-oplysninger”.

Hvorfor har jeg ikke modtaget information om, at jeg skal opdatere mine ID-oplysninger?

NemID er i tidens løb blevet udstedt på forskellige måder. Det er derfor kun nogle brugere, der skal opdatere deres ID-oplysninger.

Jeg har modtaget et brev, selvom jeg allerede har opdateret mine ID-oplysninger. Hvad gør jeg?

Hvis du allerede har opdateret dine ID-oplysninger i NemID nøgleappen, og alligevel har modtaget et brev med Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen, kan du se bort fra brevet.

Du skal kun opdatere dine oplysninger én gang. Når du alligevel modtager brevet skyldes det, at din opdatering ikke var registreret, da udsendelsen af brevet blev planlagt. Det er den nu.

Kan jeg bruge min NemID nøgleapp, hvis jeg ikke har opdateret mine ID-oplysninger?

Ja, du kan bruge din NemID nøgleapp helt, som du plejer. Når du går ind i appen og opdaterer dine ID-oplysninger, så er du klar til at få MitID. MitID blev lanceret i oktober 2021 og vil på et tidspunkt helt erstatte NemID. Får du ikke MitID, inden NemID lukker, vil du ikke længere kunne betjene dig selv digitalt.

Hvorfor kræver det et pas med chip og en mobiltelefon med NFC-læser?

Der skal være sikkerhed for, at det er den rigtige person, der opdaterer ID-oplysningerne. Langt de fleste pas, der er udstedt efter den 1. januar 2012, indeholder en chip med særlig beskyttelse, der gør, at passet ikke kan kopieres.

En telefon, som ikke indeholder en NFC-læser, vil ikke være i stand til at scanne chippen i passet, og vil ikke kunne kontrollere, om passet fx er kopieret. Når passet bliver scannet, tjekker app’en i Rigspolitiets systemer, at passet er gyldigt.

NFC står for Near Field Communication, som er en teknologi, der gør det muligt at forbinde forskellige enheder. 

Hvorfor kan jeg ikke blot tage et billede af mit pas?

Det er af sikkerhedsmæssige årsager ikke tilladt at tage et billede af passet. Hvis passet er stjålet, ville en anden person kunne tage et billede af passet og bruge det til identitetssikringen.

Vi skal være sikre på, at det er den rigtige person, der opdaterer ID-oplysningerne. Chippen i passet scannes derfor for at tjekke, om det er meldt stjålet, spærret, kopieret eller udløbet.

Hvorfor skal jeg logge ind med NemID, når jeg skal opdatere mine ID-oplysninger?

Dine ID-oplysninger skal knyttes til dit NemID. Det gør du ved, at du logger ind med dit NemID i NemID nøgleapp, så nøgleappen ved, hvem du er. Nøgleappen kontrollerer, at du er den samme person, som fremgår i det pas, som du scanner og bruger til at sikre din identitet.  

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får en fejlbesked i nøgleappen? 

Hvis du får en fejlbesked i nøgleappen, når du forsøger at opdatere dine ID-oplysninger, skal du ikke foretage dig yderligere. Fejlbeskeden kan lyde "Der er sket en fejl. Du kan ikke opdatere dine ID-oplysninger i NemID nøgleapp. Find hjælp på borger.dk/ID."  

Du kan fortsætte med at bruge appen, som du plejer. 

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan tage i Borgerservice inden tidsfristen? 

Der kan være situationer, hvor du ikke har mulighed for at møde fysisk op i Borgerservice, f.eks. hvis du har et fysisk eller psykisk handicap, er indlagt el.lign. I disse tilfælde skal du kontakte telefonsupporten i din bank.

Som udgangspunkt skal du kun tage i Borgerservice, hvis du ikke kan opdatere dine ID-oplysninger, f.eks. fordi du ikke har pas eller en telefon, der kan scanne pas.

Center for Job, Borgerservice og Teknologi

Birkedalsvej 27
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
For borgere: Skriv sikkert til Center for Job, Borgerservice og Teknologi