Trives du ikke i dit hverdagsliv?

Helsingør Kommune driver eller samarbejder med en række gode initiativer, som du frit kan opsøge, og som kan hjælpe dig hvis du ikke trives.

Luk alle
Åben alle

Hvis du oplever, at noget ikke fungerer i din hverdag, fordi du har været i krise eller oplever psykisk sårbarhed, så kan det være et peer-gruppeforløb er noget for dig.

Læs meget mere om gruppeforløbet på Peer-partnerskabets hjemmeside

Peer-gruppeforløb - hvad er det?

På peer-gruppeforløbet mødes du to timer om ugen i ti uger med andre, som er i en lignende situation. Jeres gruppe styres af frivillige peers – det vil sige mennesker, som selv har haft psykiske lidelser inde på livet. Gruppelederne er nøje udvalgt og uddannet i gruppefacilitering og i hvordan de kan bringe deres erfaringskompetencer i spil. Læs interview med en frivillig gruppeleder fra Helsingør.

I følger et program, som er udviklet på baggrund af mange erfaringer og tests. Fokus er på det, der skal til, for at kunne leve et godt hverdagsliv. Du kan se programmet her.

Hvad kan jeg få ud af det?

Når du er færdig, har du fået en række konkrete redskaber til at håndtere din hverdag, og måske har du fået et nyt netværk eller kontakt til et fællesskab, du gerne vil være en del af. Læs interviews med andre, som har været med i forløbet

Et forskningsprojekt – du hjælper med at skabe solid viden!

For at vi i Danmark kan blive klogere på effekten af et peerbaserede gruppeforløb, indgår forløbet i Peer-Partnerskabets forskningsprojekt ’Håb og selvbestemmelse i hverdagslivet’. Det betyder, at hvis du melder dig til forskningen, vil der blive trukket lod om, hvorvidt du kommer med i gruppeforløbet eller om du kommer i kontrolgruppen. Når du melder dig til forskningsprojektet, hjælper du andre ved at skabe ny viden om, hvordan vi sammen kan sikre, at kriser og psykisk sårbarhed ikke behøver betyde, at man skal opgive sine håb og drømme. Du kan læse mere om forskningen her.

Hvad hvis jeg kommer i kontrolgruppen?

• Du bidrager stadig med vigtigt viden, som i fremtiden kan have gavn for andre, som oplever psykisk sårbarhed.
  • Du mister ikke retten til anden støtte og behandling.
  • Du kan opsøge de andre hjælpemuligheder i kommunen, fx Lær at tackle-kurser eller Café Vinkeldammen.

Hvordan kommer jeg med?

Det er et gratis, frivilligt og supplerende tilbud, som ikke erstatter andre tilbud eller forløb, du går i.

Følg med i Peer-partnerskabets aktiviteter på facebook

I headspace kan du få nogen at tale med. Om store eller små ting – du bestemmer. Headspace er en del af foreningen Det Sociale Netværk og har et samarbejde med Helsingør Kommune.

headspace henvender sig til børn og unge mellem 12 og 25 år, og du kan kontakte dem på den måde, der passer dig bedst. Både fagpersoner og frivillig er klar til at tage en snak, og kender til andre hjælpetilbud i kommunen.

headspace Helsingør
Lundegade 17B
Åbent mandag til torsdag kl. 12-18

Ring til headspace på 53 73 30 10
Åbent mandag til torsdag kl. 09-18

Skriv til headspace

Send en sms til headspace på 1403
- husk at starte din besked med hs helsingør

Læs meget mere om headspace

Hvis du fx oplever tegn på psykisk mistrivsel i form af angst eller depression, og ønsker konkrete redskaber til at tackle symptomerne og hverdagen med dem, er et Lær at tackle-kursus måske noget for dig.

Helsingør Kommune driver selv en række kursusforløb efter Lær at Tackle-konceptet, som findes i mange kommuner i Danmark. Der findes blandt andet ”Lær at tackle angst og depression”, ”Lær at tackle angst og depression for unge” og ”Lær at tackle hverdagen som pårørende”.

Hvordan kommer jeg med?

Det er gratis at deltage, og det kræver ikke henvisning.

Se de forskellige kursustilbud

Der findes en række organisationer, som tilbyder gratis telefonrådgivning til dig, hvis du oplever psykiske problemer eller krise. Det Sociale Netværk har samlet kontaktoplysninger på mange organisationer.

Se listen på Det Sociale Netværks hjemmeside

Center for Særlig Social Indsats

Birkedalsvej 27
E-mail: ssi@helsingor.dk (ingen personfølsomme oplysninger)