Frivilligt socialt arbejde

Der er mange muligheder for at være frivillig og bidrage til at skabe øget trivsel, livskvalitet og sundhed for fx ældre eller børn.

Viften af sociale foreninger, frivilliggrupper og lokale mødesteder er stor. Der er flere veje til at finde en frivillig aktivitet, der passer dig. 

Frivilligcenter Helsingør

Frivilligcenteret er en paraply for mere end 90 lokale frivillige foreninger og grupper.
Frivilligcenter Helsingør driver også Børnenes Hus, der er hjemsted for foreninger og aktiviteter for børn og unge mv.
Frivilligcenter Helsingør

Kulturhus Syd i Vapnagaard

Kulturhuset danner ramme om frivillige aktiviteter og arrangementer for borgere fra hele Helsingør. Her er mange muligheder for at være frivillig; kontakt koordinator Annette Juul Carlsen på tlf. 25 31 36 10, ajc03@helsingor.dk. Find også Kulturhus Syd på facebook

Andre muligheder for at være frivillig

Aktivitetskontoret for pensionister

Få hjælp til at gennemføre en ny aktivitet blandt de borgere, der modtager enten førtids- eller folkepension eller blot er over 60 år.

På Aktivitetskontoret kan du få hjælp og vejledning til at starte en ny spændende aktivitet. Du kan også få råd og vejledning om økonomi, problemløsninger og praktiske ting.

Du kan søge om at få hjælp til at udføre administrative opgaver, som er forbundet med en aktivitet.

Du kan forhøre dig om stort og småt inden for området aktivitetstilbud, specielt rettet mod målgruppen pensionister og efterlønsmodtagere.

Skriv en e-mail til Aktivitetskontoret

Du er velkommen til at kontakte Aktivitetskontoret dagligt på telefon 49 28 29 29. Du er velkommen til at træffe en aftale om et møde, når det passer dig.

Bliv cykelpilot

Hvis du har lyst til at give ældre medborgere ”Vind i håret” kan du melde dig som frivillig pilot til at køre en tur på en rickshaw med de ældre.

Har du lyst til at:

  • Gøre en forskel.
  • Lære nye mennesker at kende.
  • Indgå i et givende fællesskab.
  • Og endda få lidt gratis motion.

Så meld dig til med det samme!

Dig:

Så længe du kan cykle, har gå-på-mod og lysten til at hjælpe andre, er der god plads til dig. Du bliver klædt godt og grundigt på, inden du skal ud på din første cykeltur.  

Som cykelpilot bestemmer du selv, hvornår og hvor meget du vil cykle.

Om cykelpiloter i Helsingør

Helsingør Kommune har tre rickshawcykler, hvoraf den ene er til kørestolsbrugere. 

”Cykling uden alder” inviterer til et fællesskab, der bygger bro mellem generationer. Et par friske ben træder i pedalerne – det kan være dig som frivillige – og foran sidder en ældre medborger, der bor på det plejehjem, hvor cyklerne er knyttet til, eller en pårørende eller ven, der ikke længere er så mobil som tidligere. 

Cyklerne er tilknyttet Plejehjemmet Kristinehøj og Plejehjemmet Grønnehaven, og det er hovedsagelig også beboerne fra disse to plejehjem, der især er ude og få ”Vind i håret”, 

Men der er også mulighed for at andre borgere, der ikke længere eller aldrig har været så mobile, kan have glæde af cyklerne, hvis de har deres egen frivillig med til at træde i pedalerne. Da de to af cyklerne er i Cykelteket på Kulturværftet. 

Til rickshawcyklerne skal der tilknyttes frivillige cykelpiloter. Som cykelpilot bestemmer du selv, hvornår og hvor meget du vil cykle.

Læs mere om "Cykling uden alder"

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer