Fritidsaktiviteter for seniorer under Corona

I forbindelse med genåbningen af Danmark har regeringen og folketingets partier i 2020 afsat penge til fritidsaktiviteter for seniorer. Fritidsaktiviteterne har fokus på at mindske smitterisikoen for Covid-19. Helsingør Kommune samarbejder med lokale foreninger om at tilbyde fritidsaktiviteter med særligt fokus på fx afstand, hygiejne, små hold eller udendørsaktivitet. Målet er, at aktiviteterne skal være trygge at gå til – selv under Corona. Fra uge 43 og otte uger frem kan du derfor gratis deltage i fritidsaktiviteter, hvis du er førtidspensionist eller over 60 år samt bor i i Helsingør Kommune.

Du kan bruge flextrafik til og fra aktiviteterne mod vanlig egenbetaling. Flextrafik overholder Sundhedsstyrelsens retningslinjer for transport af sårbare borgergrupper. Hvis du er kunde, kan du bestille din tur på telefon 70 26 27 27, eller du kan oprette dig som kunde hos Movia.

Hold øje med denne side. Der vil løbende komme flere aktiviteter til.

Oversigt over aktiviteter:

Gåtur og kaffe

Velkommen til gåtur og kaffe i Helsingør Kommune. Alle deltagere medbringer en madpakke og gerne en termokande med noget varmt at drikke. LOF’s underviser har planlagt en skøn natursmuk rute på 3–5 km. Undervejs vil der være gymnastiske øvelser, og afslutningsvis spiser vi madpakker sammen. De gymnastiske øvelser har til formål at skabe varme i led- og muskler og fremme en aktiv krop.

Hvor: Helsingør Hallen. Gl. Hellebækvej 68, 3000 Helsingør.

Hvornår: Hver onsdag fra 10.00-12:00 i ugerne 43-50. Vi starter tirsdag den 20 oktober.

Praktisk: Mød op i tøj der passer til vejret. Medbring taske med madpakke + drikke og evt. regntøj, siddeunderlag og en ekstra trøje.

Vi starter og slutter ved Helsingør Hallen, hvor der er mulighed for at benytte toilet.

Kontakt: For spørgsmål kontakt LOF på telefon 49 26 02 88.

Tilmelding: Tilmeld dig på LOF's hjemmeside

Fra gang til løb

På dette gå/løbehold ligger fokus på præstationsfremme. Du vil blive præsenteret for forskellige løbe- og gangprogrammer, hvor du skiftevis skal gå/løbe i roligt, medium og hurtigt tempo. Man kan sagtens nøjes med at gå i roligt tempo og i trav, man behøver ikke kunne løbe. Første og sidste mødegang laves der en konditest. Konditesten siger noget om, hvor god kroppen er til at optage ilt. Jo bedre form man er i, jo bedre er man til at optage ilt. Konditesten tager 12 minutter, og du skal blot gå/løbe, så langt du kan på en opmålt rute. Du får hermed blik for, om du er kommet i bedre form efter at have deltaget på forløbet.

Hvor: HIF Atletik Stadion, Egevænget 6, 3000 Helsingør.

Hvornår: Hver onsdag fra 10.00-11.00 i ugerne 43-50. Vi begynder onsdag den 21 oktober.

Praktisk: Mød op i tøj, som du kan gå/løbe i og medbring overtøj, så du kan holde varmen efter timen er slut. Medbring evt. vand og frugt.

Vi er ved HIF Atletik Stadion under hele træningen, hvor der er mulighed for at benytte toilet.

Kontakt: For spørgsmål kontakt LOF på telefon 49 26 02 88.

Tilmelding: Tilmeld dig på LOF's hjemmeside

Gå-fodbold for alle

Gå-fodbold er en skånsom og langsommere version af det traditionelle fodboldspil. Alle kan være med uanset fysik. Man må ikke løbe. Der er ikke kropskontakt samt ingen hårde eller liggende tacklinger. Det er en sjov aktivitet, hvor alle får rørt sig og får en sjov formiddag. Udover gå-fodbold vil der også være fokus på motorik og bevægelse.

Hvor: Snekkersten Hallen, Agnetevej 1, 3070 Snekkersten.

Hvornår: Hver mandag og torsdag kl. 13.30-15.00 i ugerne 43-50. Vi begynder mandag den 19 oktober.

Praktisk: Mød op i tøj, som du kan gå/løbe i samt sko der må benyttes indendørs. Medbring vand og evt. frugt.

Vi er i Snekkersten Hallen under hele træningen, hvor der er mulighed for at benytte toilet.

Kontakt: For spørgsmål kontakt sportsleder Frank Jensen på telefon 21 42 47 60.

Tilmelding: frank.s.jensen@sif-fodbold.dk (husk at skrive dit navn).

Golf i Helsingør

Helsingør golfklub udbyder golf for alle. Der vil være undervisning i golfslagene på drivingrange og indspilsområdet samt spil på Par 3 banen. Træningen bliver varetaget af klubbens professionelle trænerstab. Du skal ikke selv have udstyr og bolde, da klubben stiller udstyr samt bolde til rådighed ved hver træning.

Hvor: Helsingør Golfklub, Gl. Hellebækvej 73, 3000 Helsingør.

Hvornår: Enten tirsdag eller fredag fra 10.00-11.30 i ugerne 43-50. Vi begynder enten tirsdag den 20. oktober eller fredag den 23. oktober.

Dog kan tirsdagsholdet komme til træning fredag, og fredagsholdet kan komme til træning tirsdag i de ovenstående tidsrum. Denne træning gennemføres af en af klubbens hjælpetrænere. Hovedfokus i træningen er repetition og rutinering af det, der er undervist i.

Praktisk: Mød op i tøj, som du kan gå/løbe i og medbring overtøj, så du kan holde varmen og medbring evt. vand og frugt. Klubbens træningsfaciliteter må også benyttes uden for træningen.

Vi er ved golfklubben under hele træningen, hvor der er mulighed for at benytte toilet.

Kontakt: Ved spørgsmål kontakt Carsten Brender på telefon 40 59 96 04.

Tilmelding: Du skal tilmelde dig på: nyspiller@hgcgolf.dk (Husk at skrive, om du vil gå på holdet tirsdag eller fredag).

Motionstræning i Sundhedscentret

Sundhedscenteret i Helsingør Kommune tilbyder motionstræning to gange om ugen. Træningen vil være selv-træning dog med opsyn af en instruktør, der kan være behjælpelig med instruktion i brug af maskiner.

Hvor: Helsingør Svømmehal, Borgmester P. Christens Vej 14, 3000 Helsingør.

Hvornår: Hver tirsdag fra 13.00-15.00 og fredag fra 10.00-12.00 i ugerne 43-50. Vi begynder tirsdag den 20 oktober.

Praktisk: Mød op i praktisk tøj og husk indendørs sko. Medbring selv drikke. Der er mulighed for at benytte toilet.

Kontakt: For spørgsmål kontakt dagligleder af Helsingør Svømmehal på telefon 41 86 91 62.

Tilmelding: Tilmeld dig på mail: hendi@helsingor.dk

Golf i Hornbæk

Hornbæk Golfklub udbyder golf for alle. De første par undervisningsgange, vil vi træne slag og teknik, så vi efterfølgende kan komme ud på Par 3 banen. Træningen bliver varetaget af professionel træner. Du skal ikke selv have udstyr og bolde, da klubben stiller udstyr samt bolde til rådighed ved hver træning.

Hvor: Hornbæk Golfklub, Bøtterupvej 2c Havreholm, 3100 Hornbæk

Hvornår: Hver mandag og onsdag fra 12.00-13:30 i ugerne 43-50. Vi begynder mandag den 19. oktober.

Praktisk: Mød op i tøj der passer til vejret og er egnet til udendørs aktivitet. Medbring selv drikke. Vi starter og slutter ved golfklubben, hvor der er mulighed for at benytte toilet.

Kontakt: For spørgsmål kontakt Hornbæk Golfklub på tlf. 49 75 95 70.

Tilmelding: Tilmeld dig via mail: golf@hbgk.dk

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer

Center for Sundhed og Omsorg

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: so@helsingor.dk