Gode klimaråd - bidrag selv til grøn udvikling

Helsingør Kommune har sat sig for at reducere CO-udledning til 1,7 ton per borger i 2030, og at blive CO₂-neutral i 2045. Sammen har vi reduceret udledningen af drivhusgasser med 36% i forhold til 2008, men der er lang vej endnu. Læs om hvordan du kan bidrage til den grønne udvikling.

Kør kollektivt eller tag cyklen

Det er biltrafikken der står for den største mængde CO₂ -udledning i Helsingør. Personbiler udleder 48.000 tons CO₂  årligt. Det kan derfor være til stor gavn for miljøet at tage cyklen eller den kollektive transport. Ved at cykle sparer du penge, får den daglige motion og så er det desuden dokumenteret, at cyklister er gladere!

Læs Cyklistforbundets guides til et godt cykelliv

 

Spis mindre kød

Kødproduktionen, især oksekød, er meget belastende for klimaet. 1 kg oksekød udleder næsten 20 kg CO2. Vægten af vores madvarer er derfor langt større, end vi umiddelbart kan se. At vælge kød fra, blot en enkelt dag om ugen, er en væsentlig klimaindsats.

Læs om hvordan fødevarer belaster klimaet

Undersøg om din bolig trænger til efterisolering eller udskiftning af vinduer

Du kan gratis låne en klimapistol på Kulturværftets bibliotek for at undersøge dit hjem for eventuelle kuldebroer og manglende isolering. Læs mere og lån af klimapistol 

Hvis din bolig trænger til renovering, kan du få glæde af håndværkerfradrag og tilskud. Læs mere om klimarenovering 

Skrot oliefyret

Der er stadig omkring 800 husstande i Helsingør Kommune, der har oliefyr, som er til stor belastning for klimaet. Ved at skifte til en mere klimavenlig varmekilde, som for eksempel fjernvarme eller luft-til-vand varmepumpe, kan der i gennemsnit spares 30 procent på varmeregningen og CO₂ udledningen.

I Helsingør Kommune afholdes der cirka hvert andet år gratis oliefyrsmøder, hvor du kan få rådgivning om alternative opvarmningsformer. På SparEnergi.dk’s beregner kan du få et bud på, hvor meget netop din bolig potentielt kan spare.

Spar på el og varme

Små justeringer i hjemmet kan være til stor gavn for fremtidens klima. Du kan undgå at el-apparater står på standby, skrue ned for varmen, eller skifte belysningen ud med LED, hvormed der kan spares 30-40% på energiforbruget. Beregn din mulige besparelse 

Vask tøj ved max 40°

Ved at reducere temperaturen ved tøjvask, undgås en masse spild af ressourcer. Vask ved max 40 grader – mere behøves ikke.

Læs mere om klima- og miljøvenlig tøjvask

Køb lokalt og forbrug mindre

Transporten og produktionen af varer på globalt plan er til stor belastning for klimaet og miljøet. Brug i stedet penge på oplevelser, eller find en bæredygtig forretning i nærheden af dig. Læs mere på GoGreen Helsingør

Tag færre flyveture

Tag i stedet på eventyr i dit eget lokalområde. Helsingør har meget af byde på i form af skove, strande og kulturelle oplevelser. Læs mere og oplev Helsingør

Ændringer pga. Corona-virus
Vær opmærksom på, at dele af Helsingør Kommune ikke har normal drift pga. corona-virus.
Ændringer pga. Corona-virus

Center for By, Land og Vand

Prøvestensvej 52
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: blv@helsingor.dk