Lån kommunens klimapistol

Brug klimapistolen til systematisk at gennemgå dit hjem for eventuelle kuldebroer og manglende isolering omkring fx vinduer, døre og hulmure.

Spar penge - lån en klimapistol

Du kan låne en klimapistol ganske gratis. Det er nemt at tjekke, om der er mulighed for at isolere bedre og derved spare på varmen og gøre noget godt for både pengepungen og klimaet. 

Lån klimapistol på Kulturværftet

Klimapistolerne kan lånes på Biblioteket Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Helsingør.
Det betyder, at du kan reservere og låne klimapistolerne – ligesom hvis man skulle låne en bog. De står på 3. etage.

Sådan bruges klimapistolen

Du vælger en flade som reference for dine målinger. Klimapistolen lyser nu grønt på det sted, du har valgt. Klimapistolen kan indstilles til at vise udslag ved en temperaturforskel på plus/minus 0,5, 3 og 5,5 grader fra din referencetemperatur. Du kan nu bevæge lyskeglen rundt på boligens vægge, døre og vinduer. Hvis fladen er koldere end din referencetemperatur, vil den lyse blå, og hvis den er varmere, vil den blive rød. Det er derved muligt for dig at tjekke alle overflader i dine rum, hurtigt og nemt for at se, om der skulle være kuldebroer, utætte vinduer, osv.

Vejledning til brug af klimapistolen PDF

Du kan bruge dette skema som en hjælp til at systematisere gennemgangen af din bolig. Så kan du nemt huske, hvor der eventuelt skal ske forbedringer. 

Læs mere om hjælp til klimarenovering

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer

Klimasekretariatet

Prøvestensvej 52
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: klima@helsingor.dk