Bliv gift – vielse og ægteskab

Alle personer, der er fyldt 18 år, kan blive gift. Det gælder dog ikke, hvis de er søskende eller i familie i lige linje.

• I kan blive gift, hvis betingelserne for at blive gift er opfyldt.

• For at blive gift skal I indsende en ægteskabserklæring digitalt til Helsingør Kommune. Ægteskabserklæringen finder du i den digitale løsning.

• Sagsbehandlingstiden er to uger og gælder fra det tidspunkt, hvor Helsingør Kommune modtager ægteskabserklæringen samt øvrige nødvendige dokumenter.

Det er gratis at få udstedt en prøvelsesattest for personer med bopæl i Danmark. Dog koster det 850 kr. i gebyr, hvis ingen af parterne har bopæl i Danmark.

Udfyld og indsend ægteskabserklæring - Husk NEMID

Navneændring

Hvis I ønsker at ændre navn i forbindelse med vielsen, kan I søge om navneændring via borger.dk.

Søg om navneændring - Husk NemID

Fra registreret partnerskab til ægteskab

Et registreret partnerskab kan omdannes til et ægteskab, hvis to betingelser er opfyldt:

• Partnerskabet er indgået i Danmark
  • Parterne er enige om, at partnerskabet skal omdannes.

Hvis I ønsker jeres registrerede partnerskab omdannet til et ægteskab, skal I søge om det.

Søg om omdannelse af registreret partnerskab til ægteskab

The International Website

Do you want to get married in Helsingør?

Go to International Website
Ankestyrelsen.dk

På Ankestyrelsens hjemmeside kan du læse mere om reglerne for at blive gift.

Link til Ankestyrelsen
Læs om separation og skilsmisse

Der er en række forhold, som du skal være opmærksom på, hvis du skal separeres eller skilles.

Separation og skilsmisse

Center for Borgerservice, It og Digitalisering