Bliv gift – vielse og ægteskab

Når I vil giftes skal I søge om det. Det gør I ved at udfylde en ægteskabserklæring fra den kommune, som I begge eller den ene af jer bor i.

Efter den 1. januar 2019 har kommunen kun mulighed for at prøve ægteskabsbetingelserne for par hvor begge opfylder et af nedenstående kriterier:

• er dansk statsborger

• er statsborger i et andet nordisk land

• har tidsubegrænset opholdstilladelse i Danmark

• har ret til tidsubegrænset ophold i Danmark efter EU-opholdsbekendtgørelsen

ellers skal I søge i Statsforvaltningen

I Helsingør Kommune er sagsbehandlingstiden to uger og gælder fra det tidspunkt, hvor vi modtager ægteskabserklæringen samt øvrige nødvendige dokumenter. Hvis I skal giftes i en kirke eller i en anden kommune vil I modtage prøvelsesattesten inden for sagsbehandlingstiden på to uger. Attesten sendes digitalt til Jer.

Udfyld og indsend ægteskabserklæring - Husk NEMID

Har du brug for hjælp til at udfylde ægteskabserklæringen, så er du velkommen til at bestille en tid i Borgerservice.

Bestil tid

Har du brug for hjælp til at bestille en tid, kan du ringe til Helsingør Kommunes Kontaktcenter på tlf. 49 28 28 28.

Navneændring

Hvis I ønsker at ændre navn i forbindelse med vielsen, kan I søge om navneændring via borger.dk.

Søg om navneændring - Husk NemID

Fra registreret partnerskab til ægteskab

Et registreret partnerskab kan omdannes til et ægteskab, hvis to betingelser er opfyldt:

• Partnerskabet er indgået i Danmark
  • Parterne er enige om, at partnerskabet skal omdannes.

Hvis I ønsker jeres registrerede partnerskab omdannet til et ægteskab, skal I søge om det.

Søg om omdannelse af registreret partnerskab til ægteskab

Ankestyrelsen.dk

På Ankestyrelsens hjemmeside kan du læse mere om reglerne for at blive gift.

Link til Ankestyrelsen
Læs om separation og skilsmisse

Der er en række forhold, som du skal være opmærksom på, hvis du skal separeres eller skilles.

Separation og skilsmisse

Center for Borgerservice, It og Digitalisering