Bliv gift – vielse og ægteskab

Når I vil giftes, skal I søge om det. Det gør I ved at udfylde en ægteskabserklæring fra den kommune, som I begge eller den ene af jer bor i.

Efter den 1. januar 2019 har kommunen kun mulighed for at prøve ægteskabsbetingelserne for par, hvor begge opfylder et af nedenstående kriterier:

• er dansk statsborger.
  • er statsborger i et andet nordisk land.
  • har tidsubegrænset opholdstilladelse i Danmark.
  • har ret til tidsubegrænset ophold i Danmark efter EU-opholdsbekendtgørelsen.

ellers skal I søge i Familieretshuset.

I Helsingør Kommune er sagsbehandlingstiden to uger og gælder fra det tidspunkt, hvor vi modtager ægteskabserklæringen samt øvrige nødvendige dokumenter. Hvis I skal giftes i en kirke eller i en anden kommune, vil I modtage prøvelsesattesten inden for sagsbehandlingstiden på to uger. Attesten sendes digitalt til jer.

Udfyld og indsend ægteskabserklæring - Husk NEMID

Har du brug for hjælp til at udfylde ægteskabserklæringen, så er du velkommen til at bestille en tid i Borgerservice.

Bestil tid

Har du brug for hjælp til at bestille en tid, kan du ringe til Helsingør Kommunes Kontaktcenter på tlf. 49 28 28 28.

Navneændring

Hvis I ønsker at ændre navn i forbindelse med vielsen, kan I søge om navneændring via borger.dk.

Søg om navneændring - Husk NemID

Fra registreret partnerskab til ægteskab

Et registreret partnerskab kan omdannes til et ægteskab, hvis to betingelser er opfyldt:

• Partnerskabet er indgået i Danmark.
  • Parterne er enige om, at partnerskabet skal omdannes.

Hvis I ønsker jeres registrerede partnerskab omdannet til et ægteskab, skal I søge om det.

Søg om omdannelse af registreret partnerskab til ægteskab

Ændringer pga. Corona-virus
Vær opmærksom på, at dele af Helsingør Kommune ikke har normal drift pga. Corona-virus.
Ændringer pga. Corona-virus
Ankestyrelsen.dk

På Ankestyrelsens hjemmeside kan du læse mere om reglerne for at blive gift.

Link til Ankestyrelsen

Center for Job, Borgerservice og Teknologi