Familieiværksætterne

Velkommen til Familieiværksætterne i Helsingør Kommune - et tilbud om forældreforberedelse til nye forældre med første barn på vej.

Familieiværksætterne er et forløb, der forbereder dig/jer på den nye rolle som forældre. I deltager på et hold sammen med andre forældre, hvor I vil få inspiration til en god start på jeres nye liv som familie. Mødegangene veksler mellem oplæg, øvelser og udveksling af erfaringer mellem deltagerne. Underviserne er sundhedsplejersker, jordemødre, psykologer, talepædagoger, pædagoger, fysioterapeuter, bankrådgivere, jurister og tandplejere.


Mødegange

Forløbet består af 13 mødegange, som starter omkring 26. graviditetsuge, og strækker sig over et år. Mødegangene ligger oftest fra kl. 16.30 til 18.30 på almindelige hverdage. De fleste mødegange bliver afholdt på Uddannelseshuset, Montebello, Gurrevej 90, 3000 Helsingør. De øvrige mødegange afholdes på Nordsjællands Hospital i Hillerød, Bakkedraget, indgang 51.

Hold

Et hold består af ca. 8-10 forældrepar eller eneforældre. Eneforældre er velkomne til at tage en ledsager med. Holdet sættes sammen efter fødselsterminen, hvilket giver mulighed for at danne mødregruppe og forældrenetværk, som forhåbentlig fortsætter langt ud i fremtiden.

Hvert hold har en sundhedsplejerske, som følger gruppen gennem hele forløbet. Herudover vil en række fagpersoner holde oplæg om relevante temaer inden for børne- og familielivet. Oplæggene vil blive suppleret af opgaver og øvelser, hvor alle får mulighed for at dele erfaringer og sparre med hinanden.


Temaer

  • Økonomi og orlov 
  • Netværk og relationer 
  • Graviditet og fødsel 
  • Familieliv og parforhold 
  • Barnets udvikling og trivsel

 

Tilmelding og holdstart

Nye hold starter hver 14. dag. Når du tilmelder dig, får du en oversigt over datoer og mødegange.Den kommunale Sundhedstjeneste

Sct. Anna Gade 5C

3000 Helsingør

Tlf.: 49 28 33 70

E-mail: sundhedstjenesten@helsingor.dk