Skrot- og udenlandske biler

Det er ulovligt at hensætte sit køretøj på offentlig vej UDEN nummerplader, samt ulovligt at køre i udenlandske køretøjer i Danmark UDEN forsikring m.m.

Skrotbiler fjernes fra kommunale veje

Hvis du ser en bil uden nummerplader eller med udløbet prøvenummerplade på en offentlig vej, kan du kontakte Parkeringsservice som vil sørge for, at bilen bliver fjernet.

Parkeringsservice sørger også for, at få ulovlige udenlandske biler uden forsikring og med eventuelt køreforbud, transporteret væk fra de offentlige veje.

Du kan som ejer af en skrotbil få en skrotpræmie

Skrotbiler afleveres til en godkendt ophugger, som skal håndtere bilens væsker (benzin, olie mv.) og andre miljøfarlige komponenter (batterier, sprængladninger i airbags osv.) efter nærmere regler.

Ud over et renere miljø for vore efterkommere, er der en kontant belønning i form af en udbetalt 'præmie' fra Miljøordningen for Biler, til bilens sidste ejer, når der sørges for korrekt aflevering af bilen.

Præmien anvendes delvis til betaling for ophug af bilen og bortskaffelse af det miljøfarlige indhold. Evt. overskud udbetales til ejeren af bilen.

Læs mere om skrotpræmier, ophuggere m.m. på www.borger.dk

Parkeringskort

På parkeringskortet finder du oplysninger om p-pladser, invalidevognpladser, tidsrestriktioner i Helsingør m.m.

Parkringskort
Få en parkeringsskive

Du kan få en parkeringsskive hos Parkeringsservice, Helsingør Turistbureau, Tankstationer, Byens hoteller m.m.

Parkerings-app

Med parkerings-appen "Parkering Helsingør", bliver du hurtigt vejledt til en af de mange parkeringspladser i Helsingør Kommune. 

Gå til App-store for at hente p-appen

Gå til Google Android for at hente p-appen

Parkeringsservice

Prøvestensvej 52
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 20 01
E-mail: parkeringsservice@helsingor.dk