Tilgængelighed på veje, fortove og byrum

Kom rundt i Helsingør med barnevogn kørestol eller rollator - se kortene.

Helsingør Kommune arbejder for at sikre god tilgængelighed på kommunens veje, fortove og byrum. Har du forslag til at forbedre tilgængeligheden, så kontakt Team Trafik i Center for By, Land og Vand.

Se kort over tilgængelighed i Helsingør

Vil du gerne rundt i Helsingør centrum med barnevogn, kørestol eller rollator, så kan du tjekke hvilke ruter, der er tilgængelige på vores tilgængeligheds-kort. På kortet kan du også se, hvor der er Handicapparkering og Handicaptoiletter i Helsingør.

Kom rundt med barnevogn, kørestol eller rollator

Get around Elsinore with a wheelchair, baby prams and walking aids

Luk alle
Åben alle

Det er nu muligt for personer med bevægelseshandicap at nyde det lækre badevand langs Helsingør Kommunes kyst med seks nye badekørestole.

De nye badekørestole er fordelt med:

• en stol på Espergærde strand
  • en stol på Snekkersten strand
  • en stol på Grønnehave strand i Helsingør
  • en stol på Langebro i Ålsgårde
  • to stole på Hornbæk strand.

Badekørestolene er placeret på strandene ved livreddernes lyseblå livredderstationer.

Det er den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste som står for at udlåne badekørestolene, og aflåser badekørestolene om natten.

Badekørestolene udlånes i hovedsæsonen. Fra start juli til start august, alle dage klokken 10.00-18.00.

Badekørestolene i Helsingør Kommune kan benyttes af borgere og turister, der har et bevægelseshandicap.

Læs også pressemeddelelsen om badekørestolene

Helsingør Kommune har en dialoggruppe om tilgængelighed med repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer, Dansk Fodgængerforbund, Seniorrådet samt administrationen.

Dialoggruppen om tilgængelighed kommer med input om tilgængelighed til kommunens nye planer for byrum, fortove og veje, samt større nye byggerier, fx det nye sundhedshus. Dialoggruppen mødes 3-4 gange om året for at drøfte tilgængelighedstiltag og løsningsmuligheder.

Har du forslag til dialoggruppen om tilgængelighed, så kontakt Team Trafik i Center for By, Land og Vand.

Læs Tilgængelighedsplanen

Center for By, Land og Vand

Prøvestensvej 52
E-mail: blv@helsingor.dk - Skriv ikke personfølsomme oplysninger.