Byggeri og byudviklingsprojekter

Værftshallerne

Industrikulturarv med enestående beliggenhed.

Værftshallerne ligger midt i Kulturhavn Kronborg, i krydsfeltet mellem kulturarv og moderne stjernearkitektur.

I dag er omtrent halvdelen af det oprindelige skibsværft og maskinbyggeri tilbage, til gengæld udgør de kernen i værftet, også historisk. Sammen med Dok1 (Museet for Søfart) stammer hal 14, 16, 17, 18 og 19 – om end nogle senere er ombygget – fra 1880'erne, værftets første årtier.

Værftshallerne har ikke kun lokal betydning som en vigtig del af byens historie og DNA. Stedet rummer fortællingen om det maritime Danmark og den industrielle udvikling i 100 år, og er et af de sidste samlede bevarede skibsværftsmiljøer i Danmark.

Siden 2013 har Helsingør Kommune arbejdet på at skabe fundamentet for et projekt, der kan forløse Værftshallernes potentiale. Værftshallernes muligheder er blevet afprøvet med midlertidige events og aktiviteter, og over 180.000 mennesker har de seneste år fået et væld af oplevelser i Værftshallerne, der kan rumme alt fra rød løber og internationale koncerter til syngende skolebørn, lyden af maskiner og lugten af tjære.

Byrådet er enige om, at Værftshallerne, der var byens motor i 100 år, har potentialet til at blive det igen, og derfor er der også afsat 91 mio. kr. i budget 2021-24 til første del af Værftshallernes istandsættelse.

Se mere om ambitionerne om Værftshallerne

Læs mere om Værftshallerne på Værftshallernes hjemmeside

BYLAB

Stengade 59
3000 Helsingør
Tlf. 49 28 28 28

Skriv sikkert til os
Borger: Skriv sikkert til BYLAB
Virksomhed: Skriv sikkert til BYLAB