Borgmesterens klumme: Lad jer klynge op!

Med klyngen ”Maritime Cluster Copenhagen North” styrker vi det maritime samarbejde i Nordsjælland. Og der er plads til flere klynge-samarbejder heroppe.

Borgmester Benedikte Kiær (Billede 4)
Borgmester Benedikte Kiær

I begyndelsen af marts åbnede Servicehavn Helsingør. Fremover kan de tusindvis af skibe, der sejler forbi på Øresund, lægge til ved Helsingør og få et "servicetjek". Servicehavnen er skabt af en række lokale virksomheder, der, ved at arbejde tæt sammen, kan tilbyde hele servicepakken til forbipasserende skibe.

Samarbejde og videndeling er vejen frem. Vi ser det med Servicehavn Helsingør, og vi ser det også med den nydannede klynge, Maritime Cluster Copenhagen North, der har sine omdrejningspunkter i Hundested, Gilleleje og Helsingør havne.

Ved at vi samler os, kan vi udnytte hinandens styrker uden at give afkald på vores egne spidskompetencer. Derfor kan jeg kun opfordre andre virksomheder til at se sig omkring. Måske er der andre virksomheder, der beskæftiger sig med det samme som jer – og måske skal de ikke kun ses som konkurrenter?

Den 27. maj inviterer vi til en stor HH-erhvervskonference sammen med Helsingborgs Stad. Temaet er netop samarbejde, og hvordan vi kan blive bedre til at drage nytte af hinandens kompetencer. For vi kan blive bedre. Det viser de foreløbige konklusioner i en ny klyngeanalyse, som vil blive præsenteret i sin helhed på konferencen.

Analysen peger på, at der er store fordele i at danne klynger, der samler specifikke brancher i et vidensfællesskab. Og analysen peger også på, at der ligger et enormt og uudnyttet potentiale i at se mod Sverige. Helsingborg ligger kun få kilometer væk og har et stort og veludviklet erhvervs- og uddannelsesliv.

Det er da næsten dumt ikke at udnytte!

Venlig hilsen
Benedikte Kiær
Borgmester i Helsingør Kommune