God dialog og bedre vilkår for vores virksomheder

Nytårskur: Borgmester Benedikte Kiær glædede sig i sin åbningstale over en øget god dialog med erhvervslivet og pegede på vigtigheden af at trække flere u

Det går godt for virksomhederne i Helsingør Kommune. Det var et af de gode budskaber, Benedikte Kiær kunne dele med alle de fremmødte virksomheder til Helsingør Kommunes nytårskur, der på grund af et massivt fremmøde var rykket fra Kulturværftet til Hal 14.

En analyse fra Spar Nord viser, at 70 procent af virksomhederne i kommunen i 2014 havde sorte tal på bundlinjen. I 2011 var det tal kun 56 procent. – En udvikling, der, sammen med bedre rammevilkår for det lokale erhvervsliv, giver god grund til optimisme i de kommende år, påpegede borgmesteren.

Samtidig er der kommet godt gang i den gode dialog mellem kommune og erhvervsliv

- For mig at se har vi i 2015 taget vigtige skridt i forhold til at bedre kommunens ry, når det gælder erhvervsklimaet hos vores lokale virksomheder.  Skiftet fremgår for eksempel af Dansk Industris erhvervsklima undersøgelse, hvor Helsingør Kommune rykkede 12 pladser frem i den overordnede placering. Og hele 32 pladser når det gælder virksomhedernes dialog med kommunen, sagde Benedikte Kiær.

Turismeboom


Borgmesteren glædede sig også over, at der er fuld tryk på turismen. Eksempelvis har Helsingør Kommune haft en stigning på 15 procent på overnatninger over de seneste fire år, og turister lægger hvert år 1,6 milliarder kroner i kommunen om året.

Den gode udvikling skyldes blandt andet de mange store begivenheder, der er drysset ud over det meste af kalenderåret, sagde Benedikte Kiær:

- Grundlæggende kan man sige, at hvis vi formår at være gode værter ved de store begivenheder. Vi sender også en hel masse tilfredse mennesker hjem, der dels vil have lyst til at besøge os igen – dels vil tale pænt om os og anbefale andre at besøge Helsingør. Det er rigtigt meget værd.

Flere nyskabende uddannelsestilbud


Til sidst pegede Benedikte Kiær vigtigheden af, at Helsingør Kommune kommer til at trække flere uddannelser til i fremtiden:

- Vi bliver flere unge i kommunen – til dem skal der være flere lokale uddannelsesmuligheder. Og samtidig vil vi selvfølgelig gerne trække unge til fra andre kommuner. Mere uddannelse og nyskabende uddannelsestilbud er afgørende for vækst og udvikling. Jeg mener, at uddannelsesområdet skal bygge på de styrker, vi har i forvejen. For eksempel det maritime, turisme og kunst/kultur. Også meget gerne koblet op på vores erhvervsmæssige styrkesider og de klynger, vi tidligere på året har identificeret sammen med Helsingborg.