Helsingør er et ressourceland for vækst

Der er masser af mulighed for at skabe vækst i Helsingør, for vi har nemlig den rette vækst-dna blandt vores erhvervsliv.

Foto: Torben Sørensen

Er der kommunale forskelle på, hvor gode mulighederne for vækst er i et lille land som Danmark?

Svaret er et klart ja, hvis man spørger Bjarne E. Jensen. Han er direktør i foreningen og tænketanken REG LAB, der specialiserer sig i at undersøge den regionale erhvervsudvikling, og i sit oplæg på HH-erhvervskonferencen talte han om en særlig vækstkultur, som ikke trives lige godt alle steder:

- Der er en række forskellige parametre, der er med til at afgøre, om der er en god vækstkultur i en kommune. En god og risikovillig iværksætterkultur er allervigtigst, og man skal som iværksætter turde samarbejde og koble sig på hinandens ideer. Men det handler det også om, hvordan borgerne, naboen eller kollegaen tager imod iværksætteren. Bakker man op om ideerne eller siger man i stedet "du skal ikke tro, du er noget"?

Gode ideer og hensigter er altså ikke nok:

- Jeg har set rigtig mange strategiplaner og analyser, som aldrig er blevet til noget. Evnen til at handle er meget vigtigere. Man skal gribe mulighederne og gøre noget ved dem i stedet for at vente på, at opsvinget kommer. For det kommer ikke, hvis man ikke selv griber det.

En kommune med de rette typer

Undervejs i sin præsentation, som i øvrigt i dagens anledning blev afholdt på skiftevis dansk og svensk, præsenterede han også et danmarkskort, der viste, hvordan vækstkulturen havde det rundt omkring i landets kommuner. Her lå Helsingør Kommune lunt med betegnelsen "ressourceland" på kulturlandkortet.

- Det betyder, at der er et overskud af de rigtige kulturtyper i Helsingør Kommune. Hvis man forstår at udnytte det og give de dygtige iværksættere plads, så er der rigtig gode muligheder for vækst, lød det fra Bjarne E. Jensen.

Se Bjarne E. Jensens power point præsentation