Penge at spare med energitjek

Investeringer i klimaet kan tit betale sig.

Det er ikke kun miljøet, der nyder godt af, at virksomheder reducerer deres energiforbrug og CO2-udledning. Virksomhedernes bundlinjer kan faktisk også ende med et nyde godt af en række energivenlige tiltag og udskiftninger. Det viser 13 energitjek, Helsingør Kommune sammen med har foretaget i lokale produktionsvirksomheder.

Energitjekkene viste, at der er stor forskel på, hvor energibevidste virksomhederne er. Nogle steder var der stort set ikke noget at komme efter i forhold til forbedringer, mens andre virksomheder havde et stort uudnyttet potentiale.

Økonomisk gevinst ved hver fjerde energibesparelse

Samlet set listede rapporterne efter de 13 besøg et energibesparelsespotentiale op på 1,8 millioner kWh / år mod en investering på 6,8 millioner kroner. Men mere interessant var det, at rapporten pegede på, at 25 procent af de nødvendige tiltag umiddelbart også ville være rentable for virksomhederne.

- Vi har fået mange positive tilbagemeldinger, og jeg tror, at mange andre virksomheder kunne have gavn af at få foretaget et energitjek, siger Helsingør Kommunes chefkonsulent Karen Marie Pagh Nielsen.

Læs mere i Energiforum Danmarks magasin (s. 30)