Vi skal gøre os mere lækre

Paneldebat: Kommunen og det lokale erhvervsliv skal understøtte sammenholdet og udnytte de unikke styrker, vi har i Helsingør.

Er Helsingør ikke bare en henslumrende provinsby, eller kan det modbevises? Og samtidig skal vi blive bedre til at tiltrække talenter og uddannelser.

Med disse provokerende ord indledte moderator Kurt Strand nytårskurens paneldebat, hvor borgmester Benedikte Kiær sammen med Ken Torpe Christoffersen fra Hotel Marienlyst, iværksætter Tommy Ahlers og Henrik Boserup fra Dancover skulle diskutere, hvordan væksten kan sikres fremover i Helsingør Kommune.

Det blev til en debat, der undervejs kom vidt omkring. Generelt var der enighed om, at det går den rette vej i Helsingør, og Tommy Ahlers fremhævede, at vi skal sørge for fastholde talentet i kommunen og støtte op omkring både de lokale virksomheder og iværksættere, der ønsker at bygge en virksomhed op i kommunen.  

Ken Torpe Christoffersen tilføjede:
- Vi skal rose dem, der tør og have fokus på hvad, der lykkes.

 Henrik Boserup fra Dancover foreslog, at man kunne indrette kontorlokaler til en slags kuvøse for opstartsvirksomheder i kommunen, og Tommy Ahlers påpegede også, at det var vigtigt at sikre gode vilkår for lokale iværksættere. For han troede ikke på, at man nogensinde ville kunne tiltrække iværksættere fra København.

Mangel på arbejdskraft
Paneldebatten rundede også fremtidens arbejdskraft, og her var der enighed om, at vi skal gøre en indsats for at tiltrække ikke bare iværksættere men også almindelige job som håndværkere, elektrikere, tjenere osv. Helt konkret savnede Ken Torpe Christoffersen tjenere på Hotel Marienlyst, og Henrik Boserup har måtte opgive at finde lokal arbejdskraft med de rette sprogkompetencer – det har han til gengæld fundet i Sverige.

Her understregede Benedikte Kiær, at vi kommunen arbejder på at få de rette uddannelser herop samtidig med, at kommunen fokuserer på rammebetingelserne, så vi kan tiltrække iværksættere og få skabt et incubator-miljø i Helsingør.

Henrik Boserup foreslog, at der etableres kontakt fra kommunen, så snart der etableres ny virksomhed med CVR nummer med velkomstmøder og ”hvad kan vi gøre for dig” dialog for nye virksomheder. Dette  vil ske i 2016, kunne Benedikte Kiær bekræfte.