3 skarpe råd til dit succesfulde ejerskifte

Er du blandt den tredjedel af ejerledere, som ikke ved hvad deres virksomhed er værd? .

Er du blandt den tredjedel af ejerledere, som ikke ved hvad deres virksomhed er værd?

Center for Ejerledede Virksomheder har netop udgivet deres tredje forskningsrapport, som slår fast at knap hver anden ejerleder vil ejerskifte sin virksomhed inden for de næste fem år. Tallene i rapporten viser også, at få ejerledere har en klar idé om værdien af deres virksomhed.

Få styr på ejerskiftet i god tid

I Væksthuset står vi klar til at hjælpe dig videre med dit ejerskifte. Det gælder om at komme i gang i god tid, siger vores vækstkonsulent Klaus Bo Rasmussen, som har 3 skarpe råd til dig:

1. Vælg de rette rådgivere: En ekspert udefra kan se på din virksomhed med helt nye øjne. Du skal både have styr på jura, aftaler, skat, leverandører, etc. – få fat i de rette personer inden for hvert felt, og sørg for at du selv og din modpart har hver jeres rådgiver, det er afgørende for habilitet.

 2. Læg en strategi: Har du en intern arvtager i sigte, eller skal du sælge til en eller flere eksterne? Mulighederne er mange og du er nødt til at skabe overblik for at kunne lægge den rigtige strategi. Her kan en uvildig rådgiver udefra være en vigtig medspiller, ikke mindst når du skal fastsætte værdien af din virksomhed.

3. Jo før, jo bedre: Der ligger en stor opgave i at gøre en ny ejer klar til at overtage ejerskabet. Selvom du kender den nye ejer godt, betyder det ikke at de kan drive virksomheden eller påtage sig lederskabet fra dag ét. Hvis du har en enkeltmandsejet virksomhed, bør du også (i god tid) undersøge muligheden for at hente professionelle kræfter ind udefra til dannelse af fx et advisory board eller en bestyrelse.

book et møde med Klaus Bo Rasmussen