Bavarian Nordic får ny ordre på koppevaccine til Canada

De canadiske myndigheder har bestilt yderligere 171.000 doser af koppevaccinen IMVAMUNE hos Bavarian Nordic.

De canadiske myndigheder har bestilt 171.000 doser af koppevaccinen IMVAMUNE hos Bavarian Nordic. Vaccinen skal indgå i det canadiske beredskabslager, og ordren har en værdi af cirka 50 millioner kroner. 

Bestillingen fra den canadiske sundhedsstyrelse, Public Health Agency of Canada (PHAC), er den femte på otte år, og den skal være med til at sikre lige adgang til beskyttelse mod den stærkt smitsomme og dødelige koppevirus for hele befolkningen – herunder personer med svækket immunforsvar, som ikke tåler de traditionelle koppevacciner. 

- Vi har haft et kontinuerligt og fint samarbejde med den canadiske regering siden 2008, og vi ser frem til, at det kan fortsætte. Canada godkendte IMVAMUNE til brug for immunsvækkede personer i 2013, og myndighederne har arbejdet kontinuerligt på at opbygge et nationalt beredskabslager, som skal sikre udsatte grupper mod smitte i en nødsituation. Det er et samarbejde, vi er meget glade for, siger Ole Larsen, finansdirektør i Bavarian Nordic. 

Den nye ordre bringer det nationale canadiske beredskab mod kopper op på 360.000 doser. Sideløbende med kontrakten med den canadiske sundhedsstyrelse har Bavarian Nordic kontrakt med det canadiske forsvar om levering af koppevaccine til landets soldater. 

- Det følger samme model som vores samarbejde med den amerikanske regering, hvor forsvaret også kom først, og hvor vi derefter har udvidet samarbejdet til flere grupper. Det er den model, vi også arbejder på at udbrede i andre lande og herunder i EU, hvor vores koppevaccine blev godkendt i 2013 under navnet IMVANEX, siger Ole Larsen. 

Se pressemeddelelsen