Ledige fra Helsingør får job efter succesfuld 'jobdating'

Ved en virksomhedskonsulent fra Helsingør Kommunes mellemkomst har tre ledige helsingoranere fået job i Helsingborg.

For nylig var det en speciel dag i Jobcenter Helsingør. Her var 26 ledige fra puljen af jobparate nemlig inviteret til ’jobdating’ med den svenske virksomhed, Convergys.

- Vi havde med vilje inviteret folk og ikke pålagt dem at møde op - for at sikre, at de ledige, som kom, var interesserede i at få et job, fortæller virksomhedskonsulent Henrik Weiss fra Helsingør Kommune.

Af de 26 inviterede mødte 19 op – og efter en kort samtale blev 10 af de 19 inviteret til en uddybende jobsamtale og test på Convergys kontor i Helsingborg.

Foreløbig er tre blevet ansat i virksomheden, der skulle bruge medarbejdere til kundeservice på det danske marked.
- Vi er rigtig glade for, at vi havde succes med vores ’jobdating’, og vi vil gerne prøve langt mere af den slags, siger Henrik Weiss.

Han understreger, at danske virksomheder også er meget velkomne til at forsøge sig med ’jobdating’ hos Jobcenter Helsingør.

Svensk tilfredshed

Også på den anden side af sundet var der tilfredshed med ’jobdatingen’:
- Ved besøget i Jobcenter Helsingør fik vi en fin modtagelse og traf mange interesserede kandidater. De fleste fik muligheden for at komme til samtale og test hos os, og tre er allerede blevet ansat. Vi er glade for det fine samarbejde med Jobcenter Helsingør og ser frem til at ansætte flere af kandidaterne i vores danske team, siger Elin Holm, som er rekrutteringsansvarlig hos Convergys i Helsingborg.

Ligeledes er der fra politisk side tilfredshed med, at virksomhedskonsulenterne i Helsingør Kommune er opsøgende og proaktive.

- Det er supergodt med den slags arrangementer, hvor vi sætter virksomheder og ledige sammen, siger Allan Berg Mortensen, formand for Beskæftigelsesudvalget i Helsingør Kommune:

- I stedet for udelukkende at presse de ledige til at søge jobs, som de ofte ikke får, samarbejder vi med virksomhederne om at tiltrække arbejdskraft. Det glæder mig, at tre borgere er blevet inkluderet i et arbejdsfællesskab.

Arbejdsmarkedsrettede kurser

Helsingør Kommune forsøger også på andre måder at hjælpe ledige i job. Det sker ved hjælp af arbejdsmarkedsrettede kurser. I foråret gennemføres bl.a. et turismekursus for unge ledige, så de er klar til jobs i turismebranchen fra sæsonstarten i april.

Samtidig er der etableret et samarbejde mellem Helsingør Kommune, Helsingborg Stad, Erhvervsskolen Nordsjælland og bygge- og anlægsvirksomheder i Greater Copenhagen omkring opkvalificering af ledige til bygge- og anlægsområdet. Her bliver ledige kvalificeret til jobs inden for nivellering, armering og forskalling.