Nordsjællands største bilhus er åbnet i Helsingør

To bilforhandlere har slået sig sammen i et bilhus på mere end 4.000 kvadratmeter på H.C. Ørstedsvej 10.

I starten af januar slog Bilhuset Nordsjælland dørene op på H. C. Ørstedsvej 10 i Helsingør. Det er Nordsjællands største bilhus: To bilforhandlere slået sammen til én på mere end 4.000 kvadratmeter, og oven i det imponerende byggeri er der en række grønne tiltag som energivinduer, LED-belysning og jordvarme.

Per Falken og Kenneth Brunsholm har med deres utraditionelle samarbejde mellem normalt konkurrerende virksomheder lagt grunden til noget, der bestemt ligner en succes og – hvem ved – et eksempel til efterfølgelse.

Per Falken og Kenneth Brunsholm har drevet virksomhed i Helsingør i en lang årrække og fortsætter deres daglige virke her.

Sort af mennesker

På åbningsdagen for Bilhuset Nordsjælland var der sort af mennesker mellem de nye biler på udstillingsarealerne. Kolleger til det nye forhandler-samarbejde så på indretningen og drøftede potentialet, og kunder bevægede sig nysgerrigt – måske lidt drømmende - rundt mellem bilerne.

Per Falken og Kenneth Brunsholm holdt taler og fortalte om arbejdet med at få Bilhuset Nordsjælland stablet på benene. Masser af lange dage væk fra familien, men også en usædvanlig og intens proces, der havde kastet masser af nye indfald og energi af sig undervejs. Begge viste tydelig glæde og stolthed over, at projektet nu er på plads.

Og stemningen blev ikke værre, da direktør Thomas Jansteen hos familiefirmaet Mogens Elmer – der står bag investeringen i bilhuset på 40-50 mio. kr. – tog ordet:

- Det er et imponerende bilhus, der nu slår dørene op, og det har været et imponerende arbejde med at få det op at stå. Lige fra den banebrydende idé med at lade konkurrerende bilforhandlere flytte under samme tag, over et usædvanlig smidigt samarbejde med Helsingør Kommune, til vi i dag slår dørene op til Nordsjællands største bilhus.

Åbningsreceptionen sluttede med rundvisninger i det nye hus – og mon ikke adskillige kunder er gået derfra med drømmen om et nyt køretøj i baghovedet?