Rekordmange kinesere besøger Nordsjælland

I Helsingør er antallet af kinesiske turister fordoblet siden 2013, så der i dag er ca. 1800 besøgende.

Nye tal fra Danmarks Statistik og Scandinavian Tourist Board viser, at der igen i år er rekordmange kinesiske turister i København – og som noget nyt er de kinesiske turister nu også begyndt at besøge Helsingør og Kronborg som familier og som individuelt rejsende. I Helsingør er antallet af kinesiske turister fordoblet siden 2013, så der i dag er ca. 1800 besøgende.

”Det er flere års markedsføringsindsats i Kina, der nu begynder at vise et resultat. Vi har markedsført vores region her i Nordsjælland med Kronborg og de øvrige slotte sammen med VisitDenmark. Vi sælger hovedsageligt på slottene og historien bag. Kineserne er meget interesseret i historien bag. Eventyret fascinerer kineserne. De har ikke selv den slags i deres egen del af verden,” siger direktør i VisitNordsjælland, Annette Sørensen.

Siden 2014 har Visitnordsjælland arbejdet målrettet for at få flere kinesere til regionen. Der er tale om en treårig satsning i et samarbejde mellem Helsingør Kommune, der har støttet indsatsen med 300.000 kroner, VisitDenmark, Scandinavian Tourist Board og Wonderful Copenhagens Chinavia-projekt.