2300 søgte efter nyt job på Kulturværftet

Forventningen er, at minimum 100 jobsøgende kommer i arbejde som et resultat af jobmessen den 1. marts 2017.

Den 1. marts 2017 var Helsingør og Helsingborg igen sammen om årets HH-jobmesse. På Kulturværftet kunne jobsøgende besøge både danske og svenske virksomheders stande. Snakken gik lystigt, og Kulturværftets store scene summede af liv. Virksomheder og jobsøgende mødtes i en uforpligtende snak over cafébordene, mens antallet af interesserede voksede i takt med temperaturen på Kulturværftet.

I alt havde 30 virksomheder stande på den danske side af sundet, mens 40 virksomheder stod klar med ledige stillinger på svensk side, i Dunkers Kulturhus. Og der blev indgået 15 aftaler om ansættelser på dagen, mens langt flere jobsøgende havde etableret god kontakt til arbejdsgiverne, som gik hjem med en stor stak CV'er under armen.

I alt regner folkene bag jobmessen med, at minimum 100 jobsøgende kommer i arbejde som et resultat af messen. Et lignende antal fik arbejde efter sidste års HH-jobmesse i oktober.

Stort udbytte

Kloakmester Michael Pamperin fra MPE Entreprise, én af de tilstedeværende virksomheder på Kulturværftet, var godt tilfreds med udbyttet af jobmessen. Han fik mange CV'er med hjem og mente helt sikkert, der var brugbare kandidater iblandt.

- Jeg mangler næsten konstant folk, sagde han. - Messen har været en rigtig god mulighed for at møde jobsøgende og fortælle dem om min virksomhed. Her har været alle slags mennesker, og det har været fint at snakke med dem. Her var bl.a. en jobsøgende, som ikke kunne stave. Han blev så glad, da jeg fortalte, at det ikke er noget krav for at få job hos mig. 

- Det er en speciel branche, jeg er i, og på forhånd var jeg meget spændt. Men messen har levet op til mine forventninger, og interessen for min virksomhed har været stor.

HH-jobmessen var arrangeret af Helsingør Kommune, Helsingborg Kommune og Arbejdsformidlingen i Helsingborg.

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer